måndag 17 februari 2020

Kaos


Titel: Kaos
Författare: Johanna Juneke
Bokförlag: Recludere
Format: E-bok
Utgiven: 2018
Antal sidor: 42
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus

Kaos av Johanna Juneke är en liten bok med korta dystopiska noveller. Hade nästan glömt bort att jag hade den på plattan, Vilken tur att jag kom på att den fanns där. Kommer definitivt läsa mer av författarinnan.

Bokens första mening:
"Himlen lyste röd över en värld som blivit galen"


Så här står det om bokens handling:
"Dystopiska ögonblicksnoveller från en framtid vi inte vill ha. Eller en nutid vi inte vill se. *** I denna dystopiska novellsamling har jag valt att belysa några av de mest angelägna ämnena idag i vårt globala samhälle. Hur världen väljer att blunda för flyktingars umbäranden i krig och på havet, den politiska rasismen som växer sig starkare i många länder, klimathotet som kommer påverka allt i våra liv inom mycket snar framtid, samt den ökande digitaliseringen i samhället och framväxten av en inte fullt kontrollerad artificiell intelligens. Än är emellertid inget försent, vi kan fortfarande åstadkomma förändring. Men vi behöver göra det nu och vi behöver göra det tillsammans."


Hur var boken:  Fantastiskt skrivna små dystopiska noveller. Väldigt aktuella ämnen, om en framtid som är skrämmande nära vissa nutida fenomen, där vi hamnat i ett samhälle vi inte vill ha. Väldigt tänkvärt.


Betyg: 5 / 5
 

2 kommentarer: