måndag 21 september 2020

Månsystern

Titel: Månsystern
Serie: De sju systrarna #5
Författare: Lucinda Riley
Översättare: Gabriella Andersson
Bokförlag: Strawberry Förlag
Format: Inbunden
Utgiven: 2020-01
Antal sidor: 638
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Nu har jag äntligen läst femte delen i Lucinda Rileys fantastiska bokserie De sju systrarna. Boken heter Månsystern.


Bokens första mening: "Jag minns exakt var jag var någonstans och vad jag gjorde när jag fick veta att min far hade dött."


Så här står det om handlingen: "Tiggy D'Aplièse verkar besitta en nästintill övernaturlig förmåga att läka och kommunicera med djur. Hon tar tjänst på det skotska godset Kinnaird, hos den gåtfulle och grubblande Charlie. Där träffar hon även Chilly, en gammal romsk man som bekräftar att hon har helande krafter och att nyckeln till hennes förflutna finns i de magnifika grottorna utanför Sacromonte. Där föddes en flicka vid namn Lucia år 1912 som med tiden blev La Candela, den mest framgångsrika flamencodansösen av sin tid. När Tiggy inser hur hennes liv hänger samman med Lucias, faller många bitar på plats."


Hur var boken: Månsystern är den femte boken i serien De sju systrarna. I denna bok är det dags för systern Tiggy att hitta sitt ursprung. Detta var nog en av de absolut bästa i serien. Älskar miljöerna och älskar Tiggy som karaktär, med hennes intresse och engagemang när det gäller djur och natur. Att det handlar om romer, om mystik, spanska flamencodansare och mycket mer gjorde berättelsen jätteintressant. Nu när boken är utläst så längtar jag enormt mycket efter nästa bok som kommer på svenska nu under hösten.


Betyg: 5 / 5

 

1 kommentar:

  1. Den lät väldigt spännande. Har inte läst någon bok i serien, men blir helt klart nyfiken. Är de andra böckerna i samma stuk som denna?

    SvaraRadera