fredag 25 september 2020

Markus av Trolyrien

Titel: Markus av Trolyrien
Serie: Markus av Trolyrien #1
Författare: Joseph A. Davis
Bokförlag: Pärlan Förlag
Format: Pocket
Utgiven: 2020-06
Antal sidor: 459
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln

Nu har jag läst Markus av Trolyrien av Joseph A. Davis. Detta är första delen i en fantasyserie med samma namn och jag tror att den riktar sig till ungdomar 12 - 15 år.


Bokens första mening: "Markus väcktes av en främmande kvinna som lade en hand på den arm som inte var bruten, kallade honom prins Albrak och spottade på honom."


Så här står det om handlingen: "
När Markus blir kidnappad av Diomeda ligger han på sjukhus efter en skidolycka. Den vackra, men egendomliga kvinnan, titulerar sig Kungen av Valariens budbärare och påstår att han är den försvunne prinsen som hon är skyldig att hämta hem. Plötsligt befinner han sig i en ny, märklig värld, där kläder växer på träd, gräset är blått och en riktigt artig hälsning medför några salivfläckar på tunikan.

I Valarien måste Markus navigera en ny och främmande kultur och vänja sig vid sitt tunga ansvar som denna världs motvillige prins och beskyddare. Det är ingen lätt uppgift, särskilt inte med de skräckinjagande monstren som håller på att invadera. Tillsammans med Diomeda ger sig Markus ut på jakt efter den legendariske Kung Josuas talismaner, som kanske - om de gamla sagorna stämmer - är det enda hoppet för att bli kvitt de farliga inkräktarna"


Hur var boken: Markus av Trolyrien var en fantasifull, rolig och fantastiskt underhållande bok. Jag tror att boken är för åldersgrupp 12 - 15 år men både yngre och äldre kan läsa den med behållning. Det är en hisnade berättelse om Markus som blir kidnappade och tagen till en annan värld genom en portal. Där finns klädesträd, blått gräs, jättefjärilar. Världen är full av magi, kungligheter och monster. Ja både karaktärerna och den fantasifulla miljön gör det till ett nöje att läsa berättelsen. Kan varmt rekommendera boken och nu ser jag fram emot att läsa nästa del framöver.


Betyg: 4 / 5

 

3 kommentarer:

  1. har du virkat den fina duken själv, min mor är duktig.

    SvaraRadera
  2. Tycker den här serien är väldigt underhållande och bra. Kul att du också gillade den!

    SvaraRadera