torsdag 10 december 2020

Hett i hyllan v.50 2002


Torsdag igen och jag har tänkt delta i Hett i hyllan hos Bokföring enligt Monika. Där skall vi visa upp någon bok som stått och samlat damm i eviga tider.

Min bok denna veckan är Den frusna trädgården av Kristin Hannah. Boken är i Pocket och den utgåvan som jag har kom ut 2012, och jag har säkert haft den i bokhyllan i fem år. Boken verkar ju jättebra så varför den fortfarande står fattar jag inte.

Så här står det om handlingen: "Den frusna trädgården är en rörande berättelse om två systrar som upptäcker att deras mor bär på hemligheter som de aldrig hade kunnat föreställa sig.

Systrarna Whitson är så olika två syskon kan bli. Meredith har stannat kvar i den trygga lilla småstaden, gift sig, skaffat barn och så småningom övertagit ansvaret för familjens äppelodling. Den rastlösa, orädda Nina är däremot på ständig resa till världens oroshärdar i sitt yrke som krigsfotograf.

När systrarnas far plötsligt blir svårt sjuk återvänder de till barndomshemmet och konfronteras med sin kyliga, avståndstagande mor, Anya. Nina blir besatt av att få henne att berätta hela den hemlighetsfulla saga hon så många gånger har påbörjat för sina döttrar, men aldrig riktigt lyckats avsluta. Därmed inleds en resa genom moderns ryska förflutna, som tar systrarna längre än de någonsin hade kunnat ana och som kommer att ändra deras uppfattning om vilka de själva är."


 

6 kommentarer:

 1. Den har jag faktiskt läst. Passade inte mig riktigt, det var alldeles för mycket sentimentalitet.

  SvaraRadera
 2. Den har jag läst och tyckte om den.

  SvaraRadera
 3. Jag tyckte om den. Den är lågmäld och allvarlig på ett fint sätt.

  SvaraRadera
 4. Nej, Kristin Hannah har jag aldrig läst. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 5. Har aldrig läst något av henne men vill göra det!

  SvaraRadera
 6. Har läst en Kristin Hannah sen tidigare och är intresserad av flera av hennes böcker och denna verkar ju intressant.
  Jag vill tagga dig i en julig boktag
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2020/12/the-joy-of-christmas-tag.html

  SvaraRadera