onsdag 30 december 2020

Magisk december

Titel: Magisk december
Författare: Katarina Genar
Illustratör: Lotta Geffenblad
Bokförlag: Bonnier Carlsen
Format: Inbunden
Utgiven: 2019
Antal sidor: 123


Magisk december av Katarina Genar och Lotta Geffenblad riktar sig till barn 6 - 9 år. Det är en kapitelbok med julkänsla.


Bokens första mening: "Julia sitter vid ett litet bord på fritids och klipper ut en stjärna i guldfärgat papp."


Så här står det om boken: "En gnistrande julberättelse att läsa ett kapitel om dagen ända fram till julafton! Ingenting är som det brukar. Julias bästa kompis har just flyttat och hennes föräldrar bara jobbar och jobbar. Hon är inte ens säker på att det kommer att bli någon jul överhuvudtaget i år! Men när Julia gör en pappersstjärna i guld på fritids börjar allt förändras. Är det den som visar henne vägen till världens gulligaste hund och till Helmi? Helmi som ger Julia den magiska globen som får tiden och gränserna att suddas ut … Det blir starten på en magisk december.

En förtrollande adventsbok av Katarina Genar med glimrande illustrationer av Lotta Geffenblad. Tjugofyra kapitel fulla av stämning, längtan och förväntan att läsa tillsammans i magisk december."


Hur var boken:  En jättefin och mysig bok som handlar om jul, vänskap och familj. Boken är vackert illustrerad och med en berättelse som är magisk och fin. Boken riktar sig till åldersgrupp 6 - 9 år, men man kan som vuxen läsa den med stor behållning.


Betyg: 4 / 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar