tisdag 8 december 2020

Tisdagstrion: Vintervitt


Nu är det tisdag och det är åter dags för tisdagstrion hos Ugglan & Boken. Denna veckan skall vi tipsa om tre böcker på temat "Vintervitt". Vi får tolka temat hur vi vill. Mina böcker har så klart lite vitt på omslagen men alla tre utspelar sig bl.a. i vintrigt landskap.

1. Kautokeino en blodig kniv av Lars Pettersson. Detta är första delen i en serie som heter just Kautokeino. Boken handlar om biträdande åklagaren Anna Magnusson. Hennes mamma kommer från en liten sameby långt uppe i Nordnorge men de har bott i Stockholm. När boken börjar så är det februari, Anna är på väg till sina släktingar i Nordnorge och på vägen upp mellan Luleå och Pajala är det vintrigt och 30 grader kallt.

2. Mot den glittrande snön vid världens ände av Eowyn Ivey. Boken utspelar sig vintern 1885. Överste Allen Forrester och en grupp män ger sig ut på ett uppdrag uppför Wolverinfloden för att kartlägga det vidsträckta Alaska. Bakom sig lämnar han sin fru som är gravid med deras första barn.

3. Begravda i himlen av Peter Zuckerman och Amanda Padoan. Boken handlar om en expedition på världens farligaste berg K2. Året är 2008 när en av klättringshistoriens värsta katastrofer inträffar.

 

23 kommentarer:

 1. Så hemskt det är med alla som ligger döda på Mount Everest. Men jag har inte läst boken och inte de andra två heller. Tack för tips!

  SvaraRadera
 2. Lars Petterssons bok är jag nyfiken på. Finns också något generellt lockande med det som utspelar sig i vinterlandskap.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja håller med. Det lockar verkligen.

   Radera
 3. Begravda i himlen blir jag nyfiken på.

  SvaraRadera
 4. Jag hade ju med en annan av Ivey, men jag har läst även denna. Tyckte mycket om den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vill gärna läsa Snöbarnet av Ivey.

   Radera
 5. Har läst Snöbarnet av Ivey men vill gärna läsa denna också. Petterssons bok vill jag också läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snöbarnet vill jag läsa framöver.

   Radera
 6. Har inte läst någon av dem, men Kautokeino en blodig kniv står oläst i hyllan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har läst alla böcker i Kautokeino-serien.

   Radera
 7. Såna där bergsklättrarkatastrofer fascinerar mig! Så otroligt långt från min egen verklighet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är verkligen intressant att läsa om.

   Radera
 8. Intressanta tips! Tack så mycket :)

  SvaraRadera
 9. här fick jag ett par läckra boktips! Eowyn Iveys bok vill jag verkligen läsa. och bergsbestigning är jag mycket fascinerad av så Begravda i himlen måste jag också läsa. Kautokeino har jag läst

  SvaraRadera
 10. Eowyn Iveys bok är den enda jag läst. Tack för tips om de andra!

  SvaraRadera
 11. Den sista boken ser vackert skrämmande ut... den mittersta har jag för mig att jag velat läsa, om jag inte gjort det haha...

  SvaraRadera
 12. Den sista där lät ju intressant. Tack för tips!

  SvaraRadera