tisdag 29 december 2020

Julrosor


Titel: Julrosor
Redaktör: Rebecca Englund
Förlag: Orage
Format: Tidning/Magasin
Utgiven: 2020
Antal sidor: 162

Julrosor är 2020 års tidning/magasin med underbara julberättelser av olika författare.


Tidningens första mening: "Över skogen, över fälten
                                             ljuset bryter fram."


Så här står det om innehållet: "I din hand håller du fröjdefull julläsning av några av våra mest älskade författare. Här hittar du tänkvärda texter om givmildhet och förlåtelse, skrämmande spökhistorier, tidlösa dilemman, klassiska kärlekshistorier, vackra strofer och värmande underhållning.

Förutom Selma Lagerlöfs eviga berättelse "Legenden om julrosorna", som har gett den här tidningen sitt namn, får du bland annat följa med Carl Larsson hem till gården i Sundborn och du får återupptäcka Tove Janssons finurliga berättelse om vad som händer när Muminfamiljen väcks ur sitt vinteride. Klas Östergren ger oss en historia om en granförsäljare som följer med en kvinnlig kund hem till våningen på Östermalm, där han oväntat blir kvar längre än tänkt... När Vilhelm Moberg tar vid är världen på väg att gå under åtta dagar innan jul, men innan det händer avslöjas något som ställer allt på ända."


Hur var tidningen: Det här är sista fina tidningen med julkänsla som jag köpt  i år. Här har åter Rebecca Englund satt ihop massor med fina berättelser och lyrik men julkänsla från författare som Tove Jansson, Vilhelm Moberg, Selma Lagerlöf, Charles Dickens mfl. Alla vackra illustrationer förstärker verkligen julkänslan. Jättefin och så trevlig att läsa.


Betyg: 4 / 5

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar