onsdag 25 augusti 2021

Blodskam


Titel: Blodskam
Författare: Caroline Engvall
Bokförlag: Bokförlaget Forum
Format: Inbunden
Utgiven: 2021-05
Antal sidor: 299
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


När jag såg att Caroline Engvall skulle komma med en ny serie så tvekade jag inte en sekund med att köpa första boken Blodskam. Nu är den läst.


Bokens första mening: "Stranden ligger som en gnistrande vit solfjäder framför Sofia när hon småspringer över den brännande sanden."


Så här står det om handlingen: "Första delen i en ny spänningsserie om systerskap och hemligheter som tar oss från paradisvita stränder i Thailand till Norrlands mörka inland. Elizabeth åker till Thailand på julsemester tillsammans med sin mamma, systern Sofia och hennes familj. På nyårsafton försvinner Sofia, några timmar senare hittas hon död i vattnet. Det som skulle varit en underbar semester slutar istället i katastrof. Händelsen för Elizabeth tillbaka till ett mörkt förflutet, till barndomen och till Ormvattnet. Vad var det egentligen som hände på paradisön? Och vad var det som egentligen hände i det där ensliga huset vid sjön?"


Hur var boken:  Bloodskam är första boken i en ny serie av Caroline Engvall. Har läst de flesta av hennes böcker och gillar hennes författarskap. Denna bok var inget undantag. Det var en mörk thriller som utspelar sig både i nutid och dåtid. Den utspelar sig i Thailand, i Stockholm och i en norrländsk by som heter Ormvattnet. Det är en bok om systrar, om familj, om psykisk ohälsa, om svek och om ondska. Berättelsen kryper under skinnet på en och den är spännande från början till slut. Gillar både hur författarinnan beskriver karaktärerna och miljöerna. Det är absolut en lite annorlunda berättelse gentemot Engvalls tidigare böcker och det var helt klart positivt. Längtar så mycket efter nästa bok i serien.


Betyg: 5 / 5

1 kommentar: