lördag 14 augusti 2021

En av de sista


Titel: En av de sista
Serie: Ekens dotter
Författare: Annah Nozlin
Bokförlag: Seraf Förlag
Format: Häftad
Utgiven: 2017
Antal sidor: 285
Finns bl.a. att köpa hos(endast i samlingsvolym): Adlibris | Akademibokhandeln


För ett tag sedan såg jag på Facebook(tror jag) att man kunde köpa hela Annah Nozlins serie Ekens dotter signerad. Jag slog till och köpte hem dem. Första boken i denna serie nämligen En av de sista är nu utläst.


Bokens första mening: "Mitt folk har alltid varit bra på att lyssna till stjärnorna, och inte bara lyssna utan också förstå att tolka det budskap som stjärnorna sänder."


Så här står det om handlingen: "Kel växer upp i en skör fredstid i en värld som styrs av kungar. Hon upptäcker att hon kan känna träden och att hon har en känsla för skogen som hennes bror saknar.
Vid Irvs fästning är det av tradition bara pojkar som lärs upp, men Kel får ändå lära sig svärdskonst och om örters helande verkan.
Hennes mors fiender, männen i de gula kapporna, letar efter henne och kommer dödligt nära. Livet är hårt för en ensam flicka bland bara män, men hon har vänner och hittar också kärleken. "


Så här var boken: Detta är en fantasyberättelse riktad till åldersgrupp 15+. För mig spelar det ingen roll om fantasyböckerna jag läser är för yngre åldersgrupp, jag brukar gilla dem ändå. Det här är alltså första boken i en serie som heter Ekens dotter. Här får vi följa den unga flickan Kel från 10 års ålder och framåt. Den familj som hon trott var hennes visar sig bara vara en fosterfamilj och hon är något helt annat än vad hon trott. Efter att en äldre man en dag kommer och hämtar henne börjar ett helt annat liv för henne. Jag tycker att boken var lite svår att komma in i till att börja med. Tog ett tag innan man kom karaktärerna in på livet och innan man förstod sammanhanget, men efter ett tag så tog handlingen fart och blev jätteintressant. Så nu när boken var slut så är jag jättenyfiken på nästa bok i serien.


Betyg: 3 / 5

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar