lördag 15 oktober 2022

Dödssynden


Titel: Dödssynden
Serie: Berling - Pedersen #1
Författare: Maria Grund
Bokförlag: Modernista
Format: Inbunden
Utgiven: 2020-03
Antal sidor: 345
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Dödssynden av Maria Grund är första delen i serien om poliserna Sanna Berling och Eir Pedersen. Detta är författarens debutroman.


Bokens första mening: "Dimman omfamnar honom."


Så här står det om handlingen: "En fjortonårig flicka hittas död i ett vattenfyllt kalkbrott på en välbekant och samtidigt märkligt främmande ö utanför Sveriges ostkust. Handlederna är sönderskurna och ett grovt snöre är intrasslat i håret. På ena höften står talet »26« skrivet med blå märkpenna. Inga spår återfinns runt kalkbrottet. Dagen efter hittas en bokantikvarie brutalt knivmördad på andra sidan ön. Utöver knivhuggen i bröstet syns över strupen två sår - som ett kors. Flickans död avskrivs som självmord, medan kriminalkommissarie Sanna Berling tillsammans med sin nya kollega Eir Pedersen inleder utredningen om antikvarien. Men Sanna upptäcker ett oroväckande samband mellan det senare fallet och den fjortonåriga flickan. 
Snart blir det tydligt att det som inträffat bara är startskottet för en hel rad våldsamma mord. En kamp mot klockan inleds. En kamp i vilken sju barn visar sig ha nyckeln till den ohyggliga sanningen - och som blir långt mer personlig för Sanna än hon någonsin kunnat ana."


Hur var boken: Dödssynden är en otroligt välskriven och spännande debut. Först gillar jag de två kvinnliga poliserna som är lite annorlunda i jämförelse med poliser i många andra deckare. Sedan var handlingen grymt spännande, kanske aningen rå emellanåt. Det är verkligen driv i storyn, inte en tråkig sida alls, så man vill hela tiden läsa vidare. Tyckte att slutet var väldigt överraskande måste jag säga. Inte alls vad jag hade trott. Har dock lite undringar efter slutet som jag kanske velat ha svar på, det var väl det enda jag kan påpeka.


Betyg: 4 / 5


1 kommentar:

  1. Hej, jag heter NIRA SHALOM, jag är här för att sprida dessa goda nyheter till hela världen om hur jag fick tillbaka min ex-kärlek. Jag höll på att bli galen när min kärlek lämnade mig för en annan tjej förra månaden, men när jag träffar en vän som presenterar mig för Baba Wale da Wiseman, den stora budbäraren, berättade jag om mitt problem för Baba Wale om hur min ex-kärlek lämnade mig och även hur jag behövde få ett jobb i ett mycket stort företag. Han sa bara till mig att jag har kommit till rätt ställe där jag kommer att få mitt hjärtas önskan utan några biverkningar. Han berättade för mig vad jag behöver göra, efter att det var gjort, under de kommande 2 dagarna ringde min kärlek mig i telefon och sa förlåt för att jag levde innan nu och även under nästa vecka efter att min kärlek ringde mig till vädja om förlåtelse, jag kallades till intervju i mitt önskade företag där jag behövde arbeta som handledare. Jag är så glad och överväldigad att jag måste berätta detta för hela världen om hur Baba Wale hjälper mig att uppfylla mitt hjärtas önskan. Baba Wale är specialist på alla typer av trollformler och god magi. Om du behöver någon form av hjälp, kontakta Baba Wale på följande e-postadress: babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp: +12544131991 Tack mig senare

    SvaraRadera