tisdag 18 oktober 2022

Eldslandet


Titel: Eldslandet
Serie: Vanessa Frank #1
Författare: Pascal Engman
Bokförlag: Piratförlaget
Format: Pocket
Utgiven: 2019
Antal sidor: 516
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Nu har jag äntligen kommit igång med Pascal Engmans Vanessa Frank-serie. Första boken heter Eldslandet.


Bokens första mening: "Colonia Dignidad var en tysk koloni i södra Chile som huserade på ett område nästan lika stort som Liechtenstein."


Så här står det om handlingen: "En exklusiv klockbutik i Stockholm rånas, men inga armbandsur försvinner.

En tid senare kidnappas framgångsrika finansmän medan deras familjer pressas på pengar för att få dem fria. 

I Sydamerika pågår omfattande organhandel. Man tvingas söka sig till Sverige för att hitta kroppar till verksamheten, som bedrivs i en av de mäktiga nazistkolonierna i södra Chile.

Polisinspektör Vanessa Frank inser att det finns ett samband mellan händelserna. Hon är avstängd från sitt arbete men går ändå in i ett flerfrontskrig mot den internationellt organiserade brottsligheten, som visar sig ha förgreningar in i den svenska poliskåren."


Hur var boken:  Eldslandet är en polisroman och första boken i deckarserien om Vanessa Frank. Det är en bok med väldigt högt tempo. Man kommer fort in i handlingen och sedan bara flyger sidorna fram. Det är en spännande och intressant handling som utspelar sig i Stockholm och i Chile. Det handlar en hel del om huvudkaraktären Vanessa och hennes liv, men även om flera gängkriminella. Verkligen glad att jag påbörjade serien och det kommer nog inte dröja länge innan jag läser nästa bok.


Betyg: 4 / 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar