måndag 10 oktober 2022

En lyckligare tid


Titel: En lyckligare tid
Författare: Claire Lombardo
Bokförlag: Bazar
Format: Inbunden
Utgiven: 2022-09
Antal sidor: 666
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


En lyckligare tid är ett familjedrama och det var författarinnan Claire Lombardos debutroman.


Bokens första mening: "Andra människor blev för mycket för henne."


Så här står det om handlingen: "Marilyn och David Sorenson har varit oskiljaktiga sedan de förälskade sig i varandra på 1970-talet. Även om livet har utsatt dem för prövningar har deras kärlek alltid varit solen som allting annat kretsar kring. En kärlek så stark att deras barn ofta känt sig utestängda. Nu är det 2016 och deras fyra vuxna döttrar brottas alla med olika problem och tvivlar på att de någonsin kommer att få en relation som är lika stark som deras föräldrars. De kämpar med såriga relationer, alkohol, drömmen om det perfekta livet och hemligheter som hotar att hinna upp dem."


Hur var boken:  En fantastiskt fin debutroman. Detta är en familjehistoria som spänner över 40 år och det handlar om ett par som varit tillsammans sedan de var unga. De har fått fyra döttrar under åren som gått och har både svärsöner och barnbarn. Berättelsen handlar om deras långa äktenskap där föräldrarna har en otroligt starkt band till varandra, men det har inte alltid varit en dans på rosor. Det handlar även om hur olika deras döttrar är, hur de ställer till det för sig, om deras glädje, sorg och deras hemligheter. Det var verkligen ett nöje att läsa. Språket var helt fantastiskt. Det fick mig verkligen att fastna i storyn på en gång. Karaktärerna kändes så levande och så trovärdiga.
Så otroligt läsvärd bok. Hoppas verkligen att få läsa mer av författaren i framtiden.


Betyg: 5 / 5


2 kommentarer:

  1. snyggt med gingoträdets blad på omslaget

    SvaraRadera
  2. Hej, jag heter NIRA SHALOM, jag är här för att sprida dessa goda nyheter till hela världen om hur jag fick tillbaka min ex-kärlek. Jag höll på att bli galen när min kärlek lämnade mig för en annan tjej förra månaden, men när jag träffar en vän som presenterar mig för Baba Wale da Wiseman, den stora budbäraren, berättade jag om mitt problem för Baba Wale om hur min ex-kärlek lämnade mig och även hur jag behövde få ett jobb i ett mycket stort företag. Han sa bara till mig att jag har kommit till rätt ställe där jag kommer att få mitt hjärtas önskan utan några biverkningar. Han berättade för mig vad jag behöver göra, efter att det var gjort, under de kommande 2 dagarna ringde min kärlek mig i telefon och sa förlåt för att jag levde innan nu och även under nästa vecka efter att min kärlek ringde mig till vädja om förlåtelse, jag kallades till intervju i mitt önskade företag där jag behövde arbeta som handledare. Jag är så glad och överväldigad att jag måste berätta detta för hela världen om hur Baba Wale hjälper mig att uppfylla mitt hjärtas önskan. Baba Wale är specialist på alla typer av trollformler och god magi. Om du behöver någon form av hjälp, kontakta Baba Wale på följande e-postadress: babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp: +12544131991 Tack mig senare

    SvaraRadera