tisdag 16 maj 2023

Polarnatt


Titel: Polarnatt
Serie: Systrarna Stjernfors #2
Författare: Frida Skybäck
Format: Ljudbok
Förlag: Bonnier Audio
Lyssnat på : Storytel
Uppläsare: Mirja Turestedt
Utgiven: 2015
Total tid: 12 timmar 41 minuter
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Polarnatt av Frida Skybäck är ännu en av mina olästa böcker som jag valde att lyssna på som ljudbok. Detta är andra delen i serien om Systrarna Stjernfors.


Bokens första mening: "Sommaren var smäktande het och en söt doft av vildkaprifol spreds med vinden."


Så här står det om handlingen: "Elisabeth Stiernfors står i tur att gifta sig och sammanförs med den osympatiske friherren von Strauss. När den fattige språkadjunkten Mathias Storm förälskar sig i henne ställs hon inför ett svårt val och den enda hon har att anförtro sig åt är sin kammarflicka Vera. Det leder till en vänskap som växer sig allt starkare – men som också blir allt mer komplicerad. Till sist vet Elisabeth varken ut eller in. Vem är den rätte för henne och vad händer med Vera om hon gifter sig?

Samtidigt kämpar storasyster Cecilia för att få sitt äktenskap med Jacques Rousseau att fungera. Hon vantrivs på den nergångna Apelgården och snart förstår hon att huset bär på en mörk hemlighet. När ett litet barn lämnas vind för våg på gården och Jacques förbjuder Cecilia att hjälpa det tvingas hon ta ett svårt beslut."


Hur var boken:  En otroligt intressant, mysig och spännande fortsättning på den historiska serien om Systrarna Stjernfors. Boken utspelar sig under 1800-talet, mestadels i Skåne. Miljöerna och tidsandan känns väldigt trovärdig. Gillar karaktärerna. Här har vi adel, fattiga, familjehemligheter, förbjuden kärlek och mycket mer. Uppläsaren gjorde ett superjobb så jag kände mig engagerad i storyn på en gång. Nu ser jag fram emot att läsa eller lyssna på tredje delen.


Betyg: 4 / 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar