onsdag 23 augusti 2023

Skred


Titel: Skred
Serie: Vera Bergström #2
Författare: Sara Strömberg
Bokförlag: Modernista
Format: Inbunden
Utgiven: 2022-08
Antal sidor: 365
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Skred av Sara Strömberg är den andra boken i serien som handlar om journalisten Vera Bergström.


Bokens första mening: "Det blir stora hål efter honom."


Så här står det om handlingen: "Sommaren regnar bort i Åre. Grävskoporna fortsätter att gröpa ur berget för att ge plats åt exklusiva fritidshus. Till slut går ett jordskred, som inte bara river upp nya sår i samhället utan också drar fram mörka hemligheter.
Vera Bergström har fått tillbaka jobbet som lokalredaktör på Jämtlandsposten och försöker ställa politikerna till svars för skredet. Samtidigt, på en gata i Stockholm, hittas ett armband som visar sig tillhöra den försvunne fårbonden Jonte Andersson. Varför dyker armbandet plötsligt upp i staden, när han försvann spårlöst mitt på fjället för över ett år sedan?
Vera börjar gräva i fallet, och i takt med att pusselbitarna faller på plats leds hon allt längre in i ett skrämmande förflutet som snart ska hinna i kapp alla inblandade."


Hur var boken: Var lite orolig när jag började läsa boken eftersom jag tyckte att första boken i serien var lite seg. Men denna bok var verkligen annorlunda. Det var mer driv, gillade språket supermycket, gillade miljöerna och det var en spännande story. Glatt överraskad med andra ord. Ser fram emot mer av författarinnan.


Betyg: 4 / 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar