söndag 13 augusti 2023

Stenängeln


Titel: Stenängeln
Serie: Evigheten AB #2
Författare: Ewa Klingberg
Bokförlag: Historiska Media
Format: Ljudbok
Lyssnat hos: Storytel
Uppläsare: Rachel Mohlin
Utgiven: 2023-04
Lyssnade timmar: 6 timmar
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Stenängeln är andra delen i Ewa Klingbergs feelgood-serie Evigheten AB.


Så här står det om handlingen: "Dödsdoulan Angelika kämpar med lönsamheten i Evigheten AB och tvivlar på om hon borde ha startat företaget. Kanske är hon före sin tid? En dag söker sjukhusprästen Magda upp Angelika. På stadens lasarett ligger sjömannen Douglas för döden. Douglas har suttit i fängelse i flera år, dömd för ett mord som hans bror försökt rentvå honom från. Nu hoppas Magda att Angelika ska kunna bringa reda i vad som egentligen hände så att Douglas kan somna in lugnt och stilla när det är dags.

I Evigheten AB:s lokaler på Svaneholm möts Angelika av en grupp människor som hoppas få kontakt med de döda. De tycks ha missförstått vad som egentligen ingår i företagets tjänster. Angelika känner energin rinna ur henne och hon börjar ifrågasätta affärsidén"


Hur var boken: Stenängeln är verkligen lika trevlig och underhållande som första boken i serien Evigheten AB. Jag gillar karaktärerna riktigt mycket. Det här är mysigt som allt som Klingberg skriver. Ser verkligen fram emot del tre som kommer till hösten.


Betyg: 4 / 5

 

1 kommentar: