torsdag 3 januari 2013

De första filmerna i år


Grannpatrullen hade vi hört talas om. Den skulle efter vad vi hör vara en väldigt rolig komedi med bl.a Jonah Hill och Ben Stiller i huvudrollerna. Blev helt klart lite besviken. Den kändes mer fånig än rolig. En story om några larviga karlar som jagar aliens. Nä inget för oss!

Handling: Fyra helt vanliga män bildar en grannpatrull för att hålla gatorna i kvarteret trygga och för att få lite spänning i sina annars händelselösa liv.Men någonting står inte rätt till i förorten, de upptäcker att deras kvarter är fullt av utomjordingar som utger för att vara vanliga förortsbor. Grannpatrullen måste nu rädda inte bara kvarteret utan hela världen från undergång.


The Bourne legacy har man ju längtat efter. Nu har vi äntligen sett den. Jason Bournes karaktär är ju inte med i denna filmen utan här jagas en annan agent. Denne spelas av Jeremy Renner, och  hans motspelerska är Rachel Weisz. Hon spelar här en doktor som skall hjälpa agenten. Visst är det en hygglig story och den är definitivt actionladdad. Men jag saknar Matt Damon i filmen. Det känns inte riktigt detsamma utan honom. Storyn har en liten annan vinkling än de tidigare filmerna, vilket förvisso är intressant. Men det känns ändå inte riktigt hundra. Den gick att se trots allt, för dålig var den inte.

Handling: Det har aldrig varit bara en... Den fjärde filmen i Bourne serien, en ny spännande spionthriller som tar vid där Bourne Ultimatum slutade, med en ny agent i huvudrollen.


Så till sist så har vi sett en lite äldre film som vi aldrig sett. Hairspray  heter den. Det var en otroligt rolig och härlig musikal med bl.a John Travolta och Michelle Pfeiffer i huvudrollerna. Det är så härligt med filmer som är fulla med sång och dans. Något man blir så glad åt att se. Travoltas rollkaraktär är helt störtskön. Har ni inte sett den så kan jag varmt rekommendera den.

Handling: Tracy Turnblad, en stor flicka med stort hår och ett ännu större hjärta, har bara en passion i livet - att dansa. Hennes dröm är att få vara med i The Corny Collins Show, Baltimores häftigaste dansparty som visas på tv. Tracy tycks passa perfekt som deltagare - om det inte vore för en sak. Hennes kroppsstorlek skiljer henne från den coola mängden, något som hennes välmenande men överbeskyddande mor  inte är sen att påpeka. Men skam den som ger sig! Tracy är övertygad om att det är hennes kall i livet att ägna sig åt dans och när hennes far Wilbur säger till henne "Go for it!" inser hon att man måste tänka stort för att bli stor, även om ens kropp redan motsvarar formatet.

1 kommentar:

  1. Bourne Legacy tycker jag var bra men är säkert ännu bättre i hela trilogin (eller vad det nu ska bli..)

    SvaraRadera