söndag 6 januari 2013

Midvinter


Title: Midvinter
Författare: Rosamunde Pilcher
Bokförlag: Månpocket
Band: Pocket
Tryckt: 2002
Antal sidor: 450

Jag har läst någon bok tidigare av Rosamunde Pikcher som jag tyckte var jättetrevlig. Midvinter var absolut inget undantag. Historien är skriven med sådant engagemang, värme och humor, så man kan inte låta bli att tycka om den. Man kan väl kalla det en släkthistoria.  Historien är otroligt fin på något vis. Där finns både lycka, sorg men även framtidstro i en salig blandning. Älskar verkligen karaktärerna som alla är väldigt speciella och de beskrivs på ett underbart sätt. Även miljöer är fantastiskt beskrivna. Handlingen utspelar sig runt jul i Skottland, vilket gjorde att den stämningsmässigt passade så bra att läsa denna årstid. Rekommenderas varmt!

Baksidestext: Livskloka skådespelerskan Elfride tröttnar på storstadslivet och flyttar ut på landet. Redan första gången som hon och organisten Oscar Blundell möts känner de sig dragna till varandra, men han är gift och har barn och Ellfride blir nära vän till familjen. Men så står Oscar plötsligt utan fru och dotter och han övertalar Elfride att följa med till Sutherland i Skottland där han är född.
Vänner och släktingar samlas vid jultid i det stora huset hos Oscar och Elfride. Så griper ödet in och det blåser upp till snöstorm, vägarna blir oframkomliga och gästerna stannar kvar längre än planerat - alla dessa ensammma, vilsna människor som längtar efter värme, kärlek och att hitta sin rätta plats i tillvaron.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar