torsdag 10 januari 2013

Två filmer


Days or grace är en thriller som utspelar sig i Mexico City. En väldigt tuff och rå film om våldet och korruptionen där. Maken gillade verkligen filmen. Men mig gav den tyvärr inte så mycket.

Handling: Följ med till Mexico City. Världens farligaste stad. En polis. En gisslan. En hustru. Korruption, våld och hämnd. Tre öden, 30 dagar, under åtta års tid. Tre sätt att slåss för att överleva bland drogkarteller och blodspengar i ett samhälle genomsyrat av våld.


En ny start var däremot en mycket bättre film. Här spelar Matt Damon en man som tragiskt mist sin fru. Han och hans två barn försöker starta på ny kula. Detta blir till en varm, härlig och rolig film som jag tyckte oerhört mycket om. Matt Damon gör rollen så himla bra. Man gillar verkligen hans rollkaraktär. Tycker att han är en otroligt bra skådespelare. Storyn bygger enligt vad jag hört på en verklig historia. Huruvida detta stämmer vet jag faktiskt inte.

Handling: Benjamin Mee, fattar efter sin hustrus tragiska bortgång beslutet att tillsammans med sina två barn starta ett nytt liv. Familjen flyttar till en högst osannolik plats: ett hus vars ägor innefattar en fallfärdig djurpark med en skock behövande, exotiska djur. Med hjälp av djurskötaren Kelly och övrig personal, sliter Benjamin för att återskapa djurparkens forna glans, samtidigt som han själv kämpar med att hitta tillbaka till livet och till sina barn


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar