tisdag 22 januari 2013

Ett slags rättvisa


Titel: Ett slags rättvisa
Författare: P.D. James
Bokförlag: Wahlström & Widstand
Band: Inbunden
Tryckt: 1998
Antal sidor: 423

"Mördare brukar inte förvarna sina offer. Detta är en död som kommer barmhärtigt fri från skräckslagen väntan, hur ohygglig den där sista sekunden av förfärad insikt än kan vara."

Så börjar Ett slags rättvisa,  en spännande Dalgliesh-deckare av P.D. James. Denna författarinna har jag läst en bok av tidigare, men sedan blev det inget mer, trots att jag gillade den. Har nu fått tag på några på Myrorna så jag tänkte stifta bekantskap med henne igen. Ingen dum idé kan jag tycka nu när jag läst denna bok. Hon skriver väldigt spännande historier. Det riktigt doftar engelsk deckare över det hela. En spännande uppbyggd historia som på lite Agatha Christie-vägar tar oss fram till upplösningen. Man får veta ganska mycket om karaktärernas personlighet och man får ta del av deras liv. Detta gör karaktärerna väldigt levande för läsaren. Mycket positivt!! Lättläst är det också. Inget som är segt och tungläst. Kan verkligen rekommenderas om man gillar deckare.

Baksidestext: När Venetia Aldridge ska försvara den unge Gerry Ashe, som står anklagad för det brutala mordet på sin moster, är det för henne bara ett fall i raden - bara ytterligare en chans att triumfera i sin lysande karriär som brottmålsadvokat. Men rättegången sätter igång en kedja av händelser, lika brutala som oförutsägbara - och fyra veckor efter domslut hittas miss Aldridge död vid sitt skrivbord. På huvudet bär hon en domarperuk indränkt i blod.
Vem hatar henne tillräckligt mycket för att mörda? Hennes älskare? Hennes före detta man? En rasande klient eller en avundsjuk kollega? Adam Dalgliesh och hans team från Scotland Yard kopplas in på detta både förbryllande och känsliga fall. i takt med att undersökningarna fortskrider, växer listan över misstänkta. Det visar sig snart att lika beundrad som Venetia Aldridge var som advokat - lika avskydd tycks hon varit som människa.

2 kommentarer:

  1. Aldrig läst något av James faktiskt :S

    SvaraRadera
  2. SV: Ja, jag hoppas detta blir bra så man blir av med ett gäng :D

    SvaraRadera