torsdag 10 januari 2013

Kaffe med musik


Titel: Kaffe med musik
Författare: Karin Brunk Holmqvist
Bokförlag: Kabusa böcker
Band: Pocket
Tryckt: 2012
Antal sidor: 219

Kaffe med musik är min första bekantskap med författarinnan Karin Brunk Holmqvist. En ganska positiv bekantskap tycker jag. Historien handlar om några äldre symötesdamer och deras män. Damerna åker på en tripp till Tyskland tillsammans. Tycker att karaktärerna är väldigt trevliga. Historien är egentligen inte så märkvärdig och det kunde kanske hänt lite mer under resan, men den är ändå trevlig och rolig på något sätt. Boken väcker trots allt nyfikenheten, så jag kommer säkert läsa fler böcker av denna författare.

Baksidestext: I Brantevik är det höst, vinden pinar det lilla kustsamhället och övergivna katter blickar med sorgsna ögon mot de tomma fönstren i sommarhusen. Viola och Inez parkerar sina cyklar utanför Olgas hus. Den här kvällen är de bara tre på symötet eftersom Svea är i Stockholm. Innan de skrapar sina tre reselotter från idrottsföreningen bestämmer de att om en vinner , åker alla.
Och vinst blir det, en bussresa till julmarknad i Tyskland, och den tredje december kliver de fyra väninnorna på bussen som ska ta dem på en resa till glittrande julstämning och många "kaffe med musik". Inte kan de ana att deras vänskap kommer sättas på överraskande prov. 

1 kommentar: