onsdag 15 maj 2013

DVD nyheter v. 19

Vi har kikat på tre filmer som släpptes på dvd förra verkan. Ingen som jag tyckte var riktigt superbra.


Paul Walker kör bil som en galning i ett afrikanskt land och blir jagad av polis i filmen Vehicle 19. Inte en av de bästa filmer han gjort om jag får säga det. Tyckte att handlingen var lite tunn och gillade absolut inte Walkers rollprestation. Men kikade ändå färdigt på filmen.

Handling: En man(Paul Walker) som släpps ur fängelset får fel hyrbil när han lämnar anstalten och kommer till den ort i Afrika där hans flickvän befinner sig.. En bil som innehåller nyckelbevisning i en stor korruptionsrättegång. Genast ser poliserna sin chans att lägga skulden på den tidigare dömda. Nu måste han komma undan hela polisstyrkan i en stad han inte känner till och det enda som kan rädda honom är att få bevisen till åklagarsidan i tid.

Betyg: 2 / 5


Seven psychopaths är en helt tokig film om en författare som har lite svårt att slutföra sitt filmmanus. För att detta skall bli möjligt så får han hjälp av några helgalna vänner. Gillar karaktärerna, handlingen kan kanske kännas aningen rörig emellanåt, men man får sig några goa skratt. Det är ett härligt gäng skådespelare som är med här, bl.a.  Sam Rockwell, Colin Farrell, Christopher Walken och Woody Harrelson.

Handling: Marty är en kämpande författare som drömmer om att avslutat sin manus "Seven Psychopaths". Billy är Martys bästa vän, en arbetslös skådespelare och deltids hundtjuv, som vill hjälpa Marty på alla sätt. Allt han behöver är lite fokus och inspiration. Hans är Billys partner i brott. En religiös man med ett våldsamt förflutet. Charlie är en psykopatisk gangster, som är extremt våldsam och skulle inte tänka två gånger innan han dödar någon eller något. När Charlies hund blir kidnappad av Billy och Hans så kommer Marty att få all inspiration han behöver, precis så länge han lever för att berätta sagan.

Betyg: 3+ / 5 


Sist men inte minst så kikade vi på Berättelsen om Pi. En ganska rörande film om den 16-åriga Pi som blir ensam överlevande efter att fartyget som han och hans familj åkte på förliser. Hade nog ändå väntat mig lite mer av storyn. Handlingen kändes lite platt. Man kunde gjort så mycket mer med storyn. Men filmen hade ändå sina höjdpunkter och vissa scener var otroligt vackra. Filmen bygger på boken med samma namn som är skriven av Yann Martel.

Handling: Filmen handlar om 16-åriga Pi som efter ett skeppsbrott befinner sig som enda överlevande människa ombord på en livbåt mitt ute på Stilla Havet. Livet på båten blir en kamp för överlevnad och dagar och nätter fyllda av spänning, hopp och förtvivlan. När räddningen till slut kommer är Pi den enda som kan återberätta historien om vad som egentligen hände därute, men frågan är om man någonsin kommer tro honom. 

Betyg: 3+ / 5

1 kommentar:

  1. Jag såg Berättelsen om Pi i vintras och tyckte den var helt ok, men inte så mycket mer. Sedan kändes det i och för sig ganska fascinerande att ens kunna göra en film som till så stor del utspelar sig på en liten båt.. Det sätter ju sina begränsningar! Boken står förresten oläst i hyllan.. :)

    SvaraRadera