onsdag 29 maj 2013

Filmer under senaste veckorna

Har sett några filmer de senaste veckorna, men har alldeles glömt bort att skriva om dem. Nu när det äntligen blir av så tar jag bara med de bästa.

Skall först och främst nämna att vi nu kikat på 7 säsonger av NCIS. Måste beställa de nästkommande innan vi kan kika vidare. Älskar den serien. Den har så supersköna karaktärer.

I övrigt har vi sett dessa:


Handling: Los Angeles kontrolleras helt av maffialedaren Mickey Cohen. För att förgöra Cohens imperium tillsätts en hemlig styrka inom LAPD ledd av Sgt. John O'Mara och Jerry Wooters som måste ta till alla metoder för att befria staden från en av de farligaste maffiorna genom tiderna. 

Gangster Squad bygger på verkliga händelser i 1940-talets Los Angeles. Gillar hur filmen är gjord. Man får verkligen känslan av gammal hederlig maffiafilm när man ser den. Man har verkligen fått till tidsandan i allt. Tempot är ganska högt stundvis och det är en hel del scener där det skjuts ganska vild, lite biljakter och explosioner. Riktigt bra underhållning tycker jag. Man ser bl.a Sean Penn, Emma Stone och Nick Nolte i rollistan.

Betyg: 4 / 5


Handling: Efter att helt oväntat ha förlorat sin älskade hund Sparky bestämmer sig unga Victor för att använda vetenskapens krafter och återuppväcka sin bäste vän - med bara några små förändringar. Han försöker gömma sin hemmagjorda skapelse, men när Sparky smiter ut så inser Victors klasskamrater, lärare, ja hela staden att det kan innebära monstruösa problem att ta vetenskapen i egna händer.

I Frankenweenie är Tim Burton tillbaka med en riktigt söt film om pojken Viktor Frankenstein som bestämmer sig för att återuppliva sin påkörda hund. Tycker att man får lite samma känsla som i en del av Burtons tidigare filmer och historien är väldigt mysig.

Betyg: 3+ / 5


Handling:  Django, en slav vars brutala historia med sin förre ägare tar honom ansikte mot ansikte med den tyskfödde prisjägaren Dr King Schultz. Schultz är på jakt efter de mordiska Brittle bröderna, och bara Django kan ta honom till dem. Den okonventionelle Schultz förvärvar Django med löfte om att frige honom när de fått fast Brittle bröderna döda eller levande.

Django Unchained är en ny film av Quentin Tarantino. Handlingen utspelar sig i den Amerikanska södern två år före inbördeskriget.  Kände först lite tveksamhet, tanken Tarantino och västernfilm kändes underligt. Men oj så glatt överraskade vi blev. Att filmen handlar om slavhandel gör den lite upprörande emellanåt, men sedan har vi häftiga skjutascener där blodet sprutar och kroppsdelar flyger och så massor med härlig humor. Och allt detta i västern-miljö. Till detta superhärlig filmmusik. Detta blev en hur lyckad kombination som helst. Tror nog jag kan säga att detta var den bästa Tarantino-film jag sett!! I rollerna ser vi bl.a. Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio, Kerry Washington, Samuel L. Jackson och Don Johnson.

Betyg: 5 / 54 kommentarer:

 1. Frankenweenie vill jag bra gärna se :) Den verkar så söt och så lite sådär knäpp som jag gillar.

  SvaraRadera
 2. Jag tyckte jättemycket om Ganster Squad och Django fullkomligt älskade jag.

  SvaraRadera
 3. Gangster Squad vill jag se nuuu, och The place beyond the pines och Only god forgives.. nää inte alls insnöad på Ryan Gosling ;)

  SvaraRadera
 4. Du har blivit taggad i min blogg :)

  SvaraRadera