torsdag 9 maj 2013

Weirdo


Titel: Weirdo
Författare: Cathi Unsworth
Bokförlag: Kalla Kulor
Band: Inbunden
Tryckt: 2013
Antal sidor: 282
Finns att köpa på: Adlibris | Bokus | Bokia | CDON

Tack Kalla Kulor Förlag för detta recensionsexemplar.

Tycker alltid det är spännande att ta sig an en ny deckare och speciellt med en författare som man inte läst tidigare. Och Weirdo av Cathi Unsworth var verkligen en spännande ny bekantskap. Berättelsen har en handling som hoppar mellan 1983 det år allt händer och 2003 då en utredning av det gamla fallet börjar undersökas igen. Hoppen mellan nutid och dåtid fungerar alldeles utmärkt och det är ett otroligt flyt i berättelsen. Historian är mörk. Man får stifta bekantskap med några karaktärer som är väldigt trasiga i själen. Även ungdomar med Goth-utseende och mystik förekommer i boken. Blandningen fungerar väldigt bra i mitt tycke. Verkligen en berättelse som man sträckläser. Kan varmt rekommenderas!!

Handling: Östra Englands galna häxa, kallade tabloiderna henne. Mördar-Corrine, den sataniska överprästinnan som sommaren 1984 hade slagit klorna i tonårsbefolkningen i en kuststad i Norfolk. Djävla Weirdo, sa lokalinvånarna. Håll henne borta.

För tjugo år sedan dömdes den femtonåriga skolflickan Corrine Woodrow för det bestialiska mordet på en klasskamrat. men nya dna-bevis antyder att Corinne inte var ensam om dådet och privatutredaren Sean Ward reser till den lilla staden Ernemouth för att undersöka fallet.

Det Sean möter är en brittisk småstad full av hemligheter, människor som tiger och svart magi. Till sin hjälp har han Francesca, den lokala tidningens chefredaktör, och tillsammans försöker  de ta reda på vad som egentligen hände. Men stadens makthavare gillar inte deras rotande och motarbetar dem i det tysta. Sean och Francesca inser snart att det finns människor som inte skyr några medel för att dölja sanningen och ju märmare gåtans lösning de kommer desto störra blir faran för deras egna liv.

Betyg: 4+ / 5
 

1 kommentar: