tisdag 21 maj 2013

Tills döden skiljer oss åt


Titel: Tills döden skiljer oss åt
Författare: Ingrid Elfberg
Bokförlag: Kabusa Böcker
Band: Inbunden
Tryckt: 2013
Antal sidor: 343
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | Bokia | CDON

Tack till Kabusa Böcker för recensionsexemplaret!

Tills döden skiljer oss åt av Ingrid Elfberg är en berättelse som man genast sugs in i och som griper tag redan från början. Författaren skriver med ett rakt och enkelt språk utan krusiduller. Hon har verkligen förmåga att beskriva händelser så man känner sig närvarande i stunden. Det är en bladvändare med ganska korta kapitel, vilket också är ett plus.

Boken handlar om Erika, Stockholmspolis och gift. Hon flyr från sitt liv i Stockholm och sin man som misshandlar och tar ett jobb i Göteborg. En stor del av berättelsen handlar om Erika. Men även en utredning om en försvunnen kvinna spelar en betydande roll. Att det är två parallella handlingar gör absolut inget. Boken är så spännande rakt igenom att man inte vill sluta läsa. Den tappar inte för en sekund sitt driv.

Att ta upp ämnet om hustrumisshandel är viktigt, men jag måste säga att det är jobbigt att läsa om. Bitarna i boken som handlar om detta gör att man känner upprördhet, ilska och sorg. Det är lätt att engagera sig i Erikas situation.

Det här är en bok som jag varmt kan rekommendera om man vill läsa en riktigt bra psykologisk thriller!!


Baksidestext: EN POLIS SLÅR INTE SIN FRU

Erika står utanför poliskollegan Annas dörr en vecka tidigare är de bestämt. Hon berättar inte varför hon hals över huvud flytt från Stockholm. Lämnat sin man Göran, som också är polis, och sin älskade hund Boss på nyårsafton, med bara en väska i handen. Anna tar henne till sjukhuset med spräckta revben, ett brutet finger och en blåslagen kropp.

Ett jobb vid polisen i Göteborg är en tillfällig lösning, Erika måste komma bort från Stockholm. Hennes anmälningar om Görans misshandel försvinner gång på gång och det går allt fler rykten om henne.

Det dröjer inte länge innan Göran kommer efter till Göteborg och lyckas skapa misstro mot Erika på hennes nya arbetsplats. Men Erika har bestämt sig - han ska inte vinna, även om han håller henne Boss som gisslan.


Betyg: 5 / 5

3 kommentarer:

 1. Jag läste också alldeles nyligen en bok där en polis misshandlade sin partner, "Glöm inte att låsa" hette den. Obehagligt att läsa om, men viktigt som du säger.

  Ska sätta den här boken på läs-listan.

  SvaraRadera
 2. Både såg spännande ut och lät intressant! Tack för det tipset!

  SvaraRadera
 3. Låter som en intressant och spännande bok.

  SvaraRadera