fredag 29 augusti 2014

Prodigy


Title: Prodigy
Författare: Marie Lu
Bokförlag: Modernista
Format: Inbunden
Tryckt: 2014
Antal sidor: 338
Finns att köpa i olika format hos: Adlibris | Bokus | CDON
Recensionsexemplar. Tack!!

Prodigy är bok nummer två i Legend-serien av Marie Lu. Det är ju en dystopi och handlar om June och Day som lever i ett framtida Amerika som är uppdelat mellan Republiken och Kolonierna. Dessa två kommer från olika uppväxtförhållanden, men vissa omständigheter för dem samman.

Precis som i första boken Legend, är kapitlen skrivna från antingen Junes eller Days synvinkel. I många serier kan bok nummer två vara något svagare än första boken. Så är absolut inte fallet här. Tycker att författaren lyckas förflytta oss framåt i berättelsen på ett alldeles lysande sätt. Boken är lättläst och håller ett högt tempo, så det är ett nöje att läsa den. Tyckte att denna bok överraskade mer än den första, vilket bådar gott inför fortsättningen. Så nu ser jag verkligen fram emot nästa bok, vilken kommer under hösten.

Handling: En vecka har gått sedan June och Day med nöd och näppe lyckades fly från Los Angeles och Republiken med livet i behåll. Day antas vara död efter att ha förlorat sin bror till en avrättningpatrull som trodde att det i själva verket var honom de tog livet av. June är nu Republikens mest eftersökta förrädare.
 Desperata efter hjälp vänder sig June och Day till Patrioterna - en rebellgrupp som vigt sina liv åt att få Republiken på fall. Men går det att lita på Patrioterna? Eller har dessa, utan att inse det, själva blivit brickor i det mest skrämmande av politiska spel?


Betyg: 4+ / 5
.

2 kommentarer:

  1. Snart kommer sista delen!! :) Jippi :)

    SvaraRadera
  2. Kul att du gillade den, jag ser så mycket fram emot sista delen :)Har verkligen gillat denna serie.

    SvaraRadera