tisdag 19 augusti 2014

Tematrio - Snyftböcker

I denna veckas tematrio hade Lyrans Noblesser fått ett tips på tema från Mias Bokhörna om att vi skulle ta böcker som kräver många näsdukar. Således skall vi denna vecka Berätta om tre snyftböcker.

1. En man som heter Ove av Fredrik Backman, var en bok där man både fick skratta rejält men stundvis även gråta. Boken är helt fantastisk och en av de bästa jag läst de senaste åren.

2. Förr eller senare exploderar jag av John Green är en annan snyftare. Kombinationen ungdomar och cancer kan ju inte bli annat än gripande. Men boken hade även en underbart varm humor.

3. Slutar med Jellicoe Road av Melina Marchetta, en bok där jag snyftade mig igenom slutet.


12 kommentarer:

 1. Har inte läst någon av de här men Greens bok väntar i bokhyllan.

  SvaraRadera
 2. Jag har läst alla dina tre och håller med om att det är riktiga snyftare. Däremot var jag inte så glad för Förr eller senare exploderar jag.

  SvaraRadera
 3. Jellicoe road har jag läst, tyckte den var riktigt bra och lagom sorglig, även om jag inte direkt grät. Greens bok borde jag läsa men avstått hittills pga risk för gråtattacker.

  SvaraRadera
 4. Just ja, jag grät ju till Jellicoe Road också. Har läst alla tre av dina och gråtit till dem allihop, men mest till En man som heter Ove.

  SvaraRadera
 5. Jellicoe road ligger i hyllan och väntar på mig. Fast nu kom några recensionsex.så den får nog vänta lite till.
  Mia

  SvaraRadera
 6. Har bara läst Green i din trio. Tack för tipsen!

  SvaraRadera
 7. jag tyckte också synd om stackars deprimerade Ove. Green var jag tveksam till. Jellico Road är jag nyfiken på. bra tips!

  SvaraRadera
 8. Tre som jag har läst och jag håller med dig om att de är sorgliga! Gråter till böcker gör jag sällan, men man kan ju snyfta lite inombords ;)

  SvaraRadera
 9. Ove har jag inte läst men de andra har jag också gråtit till.

  SvaraRadera
 10. Jag har läst alla tre, men bara Green tog sig in på min lista. Jag gillar inte snyftare egentligen...

  SvaraRadera
 11. Dina första två hade jag också med. Din sista bok har jag i bokhyllan.

  SvaraRadera
 12. Blev inte särskilt gråtmild när jag läste någon av dessa, däremot när jag såg The Fault In Our Stars, filmen - ojojoj, då rann tårarna minsann!

  SvaraRadera