söndag 18 december 2016

En smakbit på söndag - Elementens väktare


Söndag igen och mindre än en vecka kvar till jul. Hos den norska bloggen Flukten fra virkeligheten skall vi dela med oss en smakbit ur boken vi för närvarande läser. Jag började idag med Elementens väktare av Emma Lundqvist. Detta är en bok som handlar om väktare av de fyra elementen, eld vatten, jord och luft. Jag har inte hunnit så långt ännu i boken och smakbiten kommer från tidigt i boken.

"De sitter tysta bredvid varandra i den lilla vagnen vilken sakta och knirkande dras framåt av Hannars gamla, grå märr. Då och då kastar Hannar en förstulen blick åt sidan för att betrakta Karima i smyg. Det var så länge sedan han såg henne och nu ville han fylla i de linjer som hunnit bli suddiga i hans minnesbild av henne. Vissa av hennes kännetecken har han absolut inte glömt; de särdrag alla som möter Karima genast lägger märke till: hennes ansenliga längd, de intensivt gröna ögonen, det långa, blanka, korpsvarta håret och de höga kindbenen. Men han hade nästan glömt hennes smidiga händer och välformade fingrar. Visserligen märks det att hon har fått arbeta hårt på sin lilla gård, men när hon berättar något och gestikulerar med de händerna, kan han inte låta bli att följa deras mjuka rörelser på samma sätt som man följer en vacker kvinnas graciösa dans."7 kommentarer:

 1. Tack för smakbiten. Det här var en bok jag inte tidigare kände till.

  SvaraRadera
 2. Känner varken till bok eller författare. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 3. tack för smakebiten! känner varken till författaren eller romanen

  SvaraRadera
 4. Tror jag har hört talas om författaren innan, har hon inte gjort en sagoretelling? Den fanns i alla fall inte på biblioteket när jag letade :(

  SvaraRadera
 5. Känner inte till den här författaren. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. Har varken hört talas om författaren eller boken. Tack för smekbiten! :)

  SvaraRadera