söndag 4 december 2016

Själarnas bibliotek


Titel: Själarnas bibliotek
Serie: Miss Peregrine 3
Författare: Ransom Riggs
Översättare: Jan Risheden
Bokförlag: Raben & Sjögren
Format: Inbunden
Tryckt: 2016
Antal sidor: 507
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Tack för boken Raben & Sjögren!

Nu kom jag äntligen till sista boken i serien om Miss Peregrines besynnerliga barn. Själarnas bibliotek heter den och författaren är Ransom Riggs.

I denna bok har vi kommit till upplösningen på berättelsen om alla besynnerliga barn. För att inte berätta för mycket så säger jag bara att här fortsätter Jacob Porters äventyr med att han och den besynnerliga Emma Bloom är jagade av väsen och de hamnar på en märklig plats när de är på ett räddningsuppdrag.

Gillar boken väldigt mycket, liksom de tidigare. Tycker att det var mycket spänning i boken. Jacob utvecklas otroligtt mycket i sista delen, vilket jag gillar. Tycker så mycket om författarens språk och gillar utseendet på boken både invändigt och utvändigt. Tycker att det är så coolt med alla gamla foton i boken. Det lyfter hela storyn. Tycker absolut att Riggs knyter samman allt här i sista boken och jag tycker verkligen att det är lite småtråkigt att serien tar slut.

Handling: En pojke med övernaturliga krafter. En armé av livsfarliga monster. Ett avgörande slag om de besynnerliga barnens framtid.

Äventyret som började med Miss Peregrines hem för besynnerliga barn och fortsatte med Spökstaden, avslutas nu med den spännande tredje delen, Själarnas bibliotek.

Nu är de här igen de besynnerliga barnen! Tiden håller på att rinna ut. En galning är på jakt efter dem och miss Peregrine befinner sig fortfarande i fara. Jacob Portman och Emma Bloom tvingas genomföra det allra farligaste av räddningsuppdrag. De färdas genom ett landskap märkt av krig, träffar nya vänner och utsätts för större fara än någonsin tidigare. Kommer Jacob att bli sig själv igen? Blir han åter den hjälte som han en gång var?Betyg: 4 / 5
 

1 kommentar: