fredag 30 december 2016

Jul i Cedar Cove / En Jul att minnas


Titel: Jul i Cedar Cove / En jul att minnas
Författare: Debbie Macomber
Översättare: Susanne Andersson, Inger Samuelsson
Bokförlag: Harlequin
Format: Kartonnage
Tryckt: 2014
Antal sidor: 368
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON

Jul i Cedar Cove / En jul att minnas av Debbie Macomber, är en trevlig feelgood-bok med två kortare berättelser.

Den första berättelsen handlar om den höggravida Mary Jo Wyse, som åker till Cedar Cove på julafton för att leta efter barnets pappa. Han har sagt att han skall vara hos sina föräldrar som bor på orten, men han är inte där. Det blir början på en annorlunda julafton.
   Den andra berättelsen handlar om Emily Springer och Charles Brewster. Emily vill åka till Boston för att överraska dottern med ett besök över julen och Charles vill bara komma bort från julen. De hittar varandra genom en sida för bostadsbyten på Internet så Emily åker till Boston och Charles åker till Emilys hem i Leavenworth. Men det visar sig att inget blir som de tänkt sig.

Detta är en bokgenre som jag inte läser jätteofta, varför förstår jag inte, för det är verkligen jättetrevligt och underhållande. Språket är väldigt lättsamt så boken gick jättefort att läsa. Båda berättelserna var supertrevliga om än aningen förutsägbara. Är nöjd att jag läste boken nu för den gav verkligen julkänsla. Kan rekommenderas till alla som gillar feel-good böcker.


Betyg: 3,75 / 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar