söndag 18 december 2016

Ut i det vilda


Titel: Ut i det vilda
Serie: Warriors
Författare: Erin Hunt
Översättare: Linda Olsson
Bokförlag: Bokfabriken
Format: Kartonnage
Tryckt: 2016
Antal sidor: 308
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Tack till Bokfabriken för boken!

Warriors-serien av Erin Hunt är en fantasyserie för barn/ungdom och här är det katter som är bokkaraktärer. Första boken som jag just läst ut heter Ut i det vilda.

Detta är en bok som handlat om fyra kattklaner som lever i det fria. De tränas att bli krigare och de försvarar sina revir. Till Åskklanen kommer en dag tamkatten Rost(senare kallad Eldtass). Han är nyfiken på friheten och vad det innebär att leva i det vilda, och han blir snart invald som lärling i klanen.

Jag tycker att detta var en fantasifull och mysig bok, och älskar att det är katter i fokus. Detta är en berättelse om stridigheter, lögner och maktkamp, men även om vänskap och lojalitet. Finns även lite inslag av mystik vilket jag gillar. Boken är väldigt lättläst och språket enkelt, men den är ju skriven för en yngre publik så det är ju inte underligt. Men även jag som vuxen roades väldigt av denna mysiga berättelse och kommer absolut att läsa fortsättningen.

Baksidestext: Profetian är mystisk, men klanledaren Blåstjärna litar på budskapet från förfäderna. Hotet mot katterna i Åskklanen växer sig nämligen starkare för varje dag som går.

I generationer har de fyra kattklanerna delat upp skogen enligt lagarna som deras förfäder en gång stiftat. Men tiderna förändras och alla respekterar inte längre kodexen som styr krigarkatternas liv. Samtidigt blir den lömska Skuggklanen alltmer aggressiv och stolta krigare dör i de våldsamma striderna mellan klanerna.

En dag vågar sig den nyfikna huskatten Rost ut i skogen och han dras omedelbart i kampen. Men klarar en vanlig huskatt det hårda livet bland vildkatterna? Har han styrkan att överleva när han beger sig ut i det vilda?

Betyg: 3,75 / 5

2 kommentarer:

  1. Hmm, brukar ju gilla kattböcker :) Vilken åldersgrupp skulle du rekommendera den för om man skulle läsa den i skolan?

    SvaraRadera