onsdag 19 april 2017

Bridget Jones baby - Dagboken


Titel: Bridget Jones baby: Dagboken
Serie: Bridget Jones 4
Författare: Helen Fielding
Översättare: Hanna Williamsson
Bokförlag: Månpocket/Forum
Format: Pocket
Tryckt: 2017
Antal sidor: 204
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON

Har läst alla böcker om om den galna Bridget Jones så jag ville så klart även läsa Bridget Jones baby: Dagboken nu när den kom. Det är som vanligt Helen Fielding som skrivit den.

Så här står det om boken:

"En singelhjältinnas graviddagbok

Den ständiga singeln och närmast professionella gudmodern Bridget Jones känner den biologiska klockan ticka allt snabbare. Men vad ska hon göra? Man måste ju åtminstone vara två. Men efter ett par slumpartade möten med gamla bekanta - och några drinkar för mycket - är hon på klassiskt Bridget-manér plötsligt gravid. Kanske inte riktigt på det sätt som hon tänkt sig. Men ändå: hon ska få barn. Det blir en graviditet kantad av fet mat, hårresande råd från berusade singlar, kaotiska ultraljudsundersökningar, romantik, glädje och förtvivlan. Men framförallt den stora frågan: vem är far till barnet?"Är lite konfunderad över varför man släppt denna och förra boken i den ordning som man gjort för denna är ju uppenbart först tidsmässigt. Men det spelar inte så stor roll egentligen. Nu blev det så att jag hann se filmen innan jag läste boken så det jag förvånades över nu när jag läst berättelsen var att vissa saker är väldigt annorlunda i filmen i förhållande till boken. Men jag bortsåg från detta så det störde inte läsupplevelsen så mycket.

Boken var en riktig bladvändare. Tog inte lång stund alls att läsa ut. Bridget var som vanligt helt galet rolig, rörig och pinsam. Hon försätter sig i massor med tokiga situationer. Jag skrattar så jag gråter emellanåt. Så klart att även en graviditet för Bridget skall ha komplikationer. Hade man trott något annat 😄 Naturligtvis inte. Det är ju så här hon skall vara. Verkligen underhållande!


Betyg: 4 / 5


2 kommentarer:

  1. Har haft stort nöje av de tre andra böckerna om Bridget Jones, kommer läsa den här också. Men fånigt att de inte ges ut i rätt ordning.

    SvaraRadera