onsdag 19 april 2017

Stulna liv


Titel: Stulna liv
Serie: VirtNet-spelen
Författare: James Dashner
Översättare: Ylva Spångberg
Bokförlag: Semic
Format: Inbunden
Tryckt: 2017
Antal sidor: 296
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Tack till Bokförlaget Semic!

Då har jag läst Stulna liv, vilken är andra boken i James Dashners nya serie VirtNet-spelen, vilken riktar sig till ungdomar i åldersgrupp 12 - 15 år.

Så här står det om boken:

"Michael levde sitt liv på VirtNet – en virtuell värld som tar över alla sinnen. Men när han mötte VirtNets mörkaste dimensioner suddades gränsen mellan spel och verklighet ut fullständigt. Hela hans liv kastades omkull.
Han har förlorat allt. Men han kan inte ge upp nu. Michael är en av få som känner till hackern Kaines plan för att ta över världen. Intelligenta dataprogram ska ersätta levande människors hjärnor och ta över deras kroppar.
Myndigheterna låtsas att allt är som det ska. Bara Michael och hans vänner vet sanningen. Och de måste ta konsekvenserna. De riskerar allt för att rädda mänskligheten."Det här är en bokserie om en väldigt högteknologisk framtid där människors liv styrs av de virtuella spelen som de spelar. I första boken fick vi lära känna Michael och hans vänner Bryson och Sarah. Då fick de ge sig på den svåraste delen av spelet för att jaga en spelare som gått för långt i spelet och lämnat död efter sig. När denna bok börjar har allt förändrats för Michael. Han måste hitta sina vänner igen för att ställa en del allvarliga saker till rätta. Men vilka kan de lita på? Och frågan är vad som är verkligt?

Gillade första delen riktigt mycket och tycker att även denna bok är riktigt spännande. Det är avancerad teknologi så till den milda grad att man blir lite skrämd. Tänk om vår värld skulle kunna gå åt det hållet. Ja vem vet. Boken är i alla fall en riktig bladvändare och man läser ut den i ett nafs.


Betyg: 3,75 / 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar