onsdag 19 april 2017

Eld och is


Titel: Eld och is
Serie: Warriors 
Författare: Erin Hunter
Översättare: Lena Olsson
Bokförlag: Bokfabriken
Format: Kartonnage
Tryckt: 2016
Antal sidor: 346
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Tack till Bokfabriken!

Nu har jag äntligen läst Is och eld, vilken är andra boken i Erin Hunters supermysiga serie Warriors. Detta är en serie för åldersgrupp 9 - 12 år, men jag som vuxen uppskattar den så mycket.

Så här står det om boken:

"ENDAST ELD KAN RÄDDA VÅR KLAN.

Den ödesmättade profetian hänger över Åskklanen där Eldhjärta just blivit utnämnd till krigare och fått sitt krigarnamn. Hans liv som tamkatt känns väldigt avlägset.

Det råder en bräcklig fred mellan de fyra klanerna i skogen, men det är oroliga tider och Åskklanen är försvagad efter alla strider. Läget blir ännu värre när man dessutom drabbas av både olyckor och sjukdom.

Trots den svåra situationen är Eldhjärta övertygad om att det finns ett ännu värre hot mot klanen. Något som hotar hela klanens existens: förräderi i de egna leden ..."


Detta är som sagt andra boken i en supermysig serie som handlar om vildkatter. I första boken så kommer tamkatten Rost att bli en del av en kattklan som heter Åskklanen. Det är en av fyra klaner som lever i skogen. I denna bok fortsätter äventyren....och de är många. Detta är en så härlig story där det ständigt händer nya saker. Kattklanerna bryr sig om varandra inom klanen, de strider mot varandra om sina territorier, det är intriger, vänskap och svek. I denna andra bok har Rost blivit krigare och har nu namnet Eldhjärta.

Gillar hur författaren byggt upp världen för skogarna och dess omgivningar är beskrivna på ett fantastiskt sätt. Sen har vi katterna. Trodde när jag började läsa boken att det skulle vara svårt att hålla isär en massa katter, men oj så fel jag hade. Det är inte svårt alls eftersom katterna alla är så speciella personligheter. Det enda kruxet är när katterna byter rang i klanen. Då byter de namn och då kan det ta en stund innan man vant sig vid deras nya namn. Men jag har verkligen kommit att älska den här serien och jag rekommenderar alla, barn som vuxen att läsa böckerna. Ser så mycket fram emot att läsa fortsättningen.


Betyg: 4,5 / 5

1 kommentar:

  1. Är alltid svag för kattböcker, får nog kolla upp de här :)

    SvaraRadera