onsdag 19 april 2017

Konklaven


Titel: Konklaven
Författare: Robert Harris
Översättare: Svante Skoglund
Bokförlag: Bookmark
Format: Inbunden
Tryckt: 2017
Antal sidor: 285
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Tack till Bookmark Förlag!

För ett litet tag sedan läste jag Robert Harris förra bok En officer och spion, en bok som jag gillade jättemycket. Blev så glad när jag såg att han släppte Konklaven, en ny bok som handlar om påveval. Jag har alltid intresserat mig för det mesta som har med religion att göra så denna verkade spännande.

Så här står det om boken:

"Inget är vad det ser ut att vara.

Påven är död. Bakom Sixtinska kapellets låsta dörrar samlas etthundraarton kardinaler från hela världen. Under ledning av kardinal Lomeli, som i tysthet vacklar i sin gudstro, ska de heliga männen utse den universella kyrkans nya överhuvud.

Men konklaven drar ut på tiden. Favoriter faller och obekväma sanningar kommer upp till ytan. Och ingen av de närvarande kan förutse hemligheten som den blivande påven bär på ..."


Den här boken var faktiskt lika bra som jag trott. Här fick man sätta sig in i hur ett val av påve fungerar, vilket var superintressant. Gillade storyns uppbyggnad och att den var full av hemligheter, makt och korruption.Deltagarna i påvevalet kom från alla håll och kanter på jorden, vilket gjorde det intressant. Sedan hände det andra spännande saker under tiden som valet pågick. Fattade verkligen tycke för kardinal Lomeli, vilken var den som skulle få det hela att gå ihop. Ja detta var verkligen en bok för mig och jag kan verkligen rekommendera den.


Betyg: 5 / 5

9 kommentarer:

 1. Jag tyckte också att det var en bra roman. Riktigt spännande.

  SvaraRadera
 2. Ja den ska jag snart läsa.

  SvaraRadera
 3. Just för att den lär handla mycket om katolska kyrkan gör mig intresserad av romanen och processen när de ska välja påve.

  SvaraRadera
 4. Det där med påvevalet är rätt fascinerande!

  SvaraRadera
 5. Den boken låter intressant.

  SvaraRadera
 6. Ja, hur man väljer ny påve kan nog vara spännande att få en mer inblick i.

  SvaraRadera
 7. Redan ställt mig i kö för ett lån på biblioteket för den, låter verkligen intressant! :)

  SvaraRadera
 8. Jag har lite kvar av En officer och spion som jag lyssnar på, och det blir nog att läsa eller lyssna på denna framöver.

  SvaraRadera
 9. Jag hoppas få tid för den här snart, jag gillade ju hans förra bok.

  SvaraRadera