torsdag 27 april 2017

Hett i hyllan #89


Torsdag kväll och nu blir det att delta i Hett i hyllan som Bokföring enligt Monika håller i. Här skall vi dela med oss av de där böckerna som stått och samlat damm i bokhyllan i eviga tider.

Veckans bok blir Lämna världen av Douglas Kennedy. Den här boken är tryckt 2010 och jag tror att jag hittade den på Myrorna något år senare. Sedan dess har den stått i bokhyllan och samlat damm. 

Så här står det om boken:

"När Jane fyllde tretton år svor hon inför sig själv och sina föräldrar att aldrig gifta sig, skaffa barn och leva det dystra liv de valt. Många år senare blir hon oväntat gravid. Långsamt börjar hon öppna sig för tanken på moderskapet, trots sitt tidigare motstånd och det faktum att hennes partner håller på att glida ifrån henne.

Men en rad förödande händelser förändrar hennes liv på ett sätt som hon inte kan kontrollera och aldrig kunde ha förutspått. Hela hennes värld rasar samman, och hon känner sig tvingad att lämna sitt gamla liv som framgångsrik Harvardprofessor bakom sig. Hon säger upp sig från sitt jobb, klipper alla band med vänner och familj och flyttar dit ingen kan hitta henne. I sin nyfunna isolering har hon äntligen lyckats lämna världen.

I samband med en ung flickas försvinnande blir Jane indragen i polisutredningen. Hon är övertygad om hon vet mer om fallet än vad polisen gör, och nu måste hon fatta ett beslut om att antingen fortsätta att hålla sig gömd, eller agera och därmed ge sig till känna."
3 kommentarer:

  1. Har inte läst något av den författaren.

    SvaraRadera
  2. Många har lovordat denna författare.

    SvaraRadera
  3. Den har jag läst! Tyckte så mycket om den (även om den var lite underlig) att jag genast köpte ytterligare en bok av författaren, men den har jag inte läst än :)

    SvaraRadera