onsdag 30 augusti 2017

Coffin Road


Titel: Coffin Road
Författare: Peter May
Översättare: Charlotte Hjukström
Bokförlag: Modernista
Format: Inbunden
Tryckt: 2017
Antal sidor: 318
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Tack till Modernista för boken!

Äntligen har jag läst Coffin Road av Peter May. Det är en fristående berättelse som utspelar sig på ön Harris i Yttre Hebriderna. Har ju älskat de tidigare böckerna av författaren och denna var inget undantag.

Så här står det om handlingen:

"En man spolas upp, halvt ihjälfrusen, på en ödslig strand på ön Harris i Yttre Hebriderna. Han har ingen aning om vem han är eller hur han kom dit. Hans enda ledtråd är en karta över en rutt vid namn Coffin Road. Han vet inte vart den kommer att leda honom, bara att han måste följa den.
Kriminalinspektör George Cann korsar Atlanten till en avlägsen klippö utanför Yttre Hebriderna. Fylld av onda aningar kliver han i land på den plats där tre fyrvaktare mystiskt försvann ett sekel tidigare. Men nu finns det en ny gåta: en man hittad ihjälslagen på samma klippa.
I sitt flickrum i Edinburgh sitter tonåriga Karen Fleming och grubblar över vad som hände hennes döde far, en framstående vetenskapsman. Två år efter att man hittade hans självmordsbrev kan hon fortfarande inte tro att han frivilligt skulle ha övergett henne. Coffin Road följer dessa tre riskfyllda resor mot en enda, chockerande sanning - och insikten om att okunskap kan leda till vår död."


---

Precis som med de tidigare böckerna av Peter May så drogs jag in i handlingen direkt. Man får i denna man följa mannen som i början av boken spolas upp på en strand på ön Harris, illa tilltygad och han har ingen aning om vem han är. Vi får även följa den unga Karen som förlorat sin far i ett misstänkt självmord. Sedan dyker ytterligare en mördad man upp där brottet utreds.
   Samtidigt som detta så tas viktiga miljöfrågor upp. Vi får ta del av forskning kring bin och bisamhällen. Helheten blir en otroligt välskriven och intressant berättelse. Är som vanligt otroligt imponerad av författarens fantastiska miljöbeskrivningar. Absolut en läsvärd roman.


Betyg: 5 / 5

7 kommentarer:

 1. Riktigt spännande var den! Jag ska läsa Lewis-trilogin, tyckte verkligen om den här boken.

  SvaraRadera
 2. Oj, full pott! Kanske borde läsa något av författaren någon gång. Bara sett massvis med böcker i flödena genom åren.

  SvaraRadera
 3. Oj den har jag inte hunnit med än.

  SvaraRadera
 4. Samma månadens bästa som jag :)

  SvaraRadera
 5. Hm, två som har denna som månadens bästa, blir ännu mer sugen på att läsa denna nu ;)

  SvaraRadera