onsdag 30 augusti 2017

Veckoutmaning hos Kulturkollo


Brukar ofta glömma att delta i Kulturkollos veckoutmaning, men denna veckan kom jag ihåg det. Veckans frågor lyder:

Berätta om en låt, en bok, en film, en tv-serie och/eller en teateruppsättning som är en ny version av något gammalt. Är originalet alltid bäst, eller finns det exempel på lyckade covers?

Jag väljer cover på en låt. 1978 på en av mina favoritgrupper The Rolling Stones album Some Girls finns låten Beast if Burdon med. Låten är skön i deras version, men jag föredrar absolut Bette Midlers coverversion från 1983.


Bonusfråga: Vilken del har återbruk i ditt liv? Brukar du köpa mycket på second hand? Vilka gamla saker föredrar du framför nyproducerade?

När det gäller återbruk så tänker jag framför allt på böcker. Köper långt ifrån alla mina böcker nya utan många kommer från second hand. Dessutom lämnar jag ofta vidare mina utlästa böcker som jag inte vill spara till släkt och vänner. Kan även ta till vara vissa gamla prylar som jag gör om till något nytt och läckert, och jag hänger hellre en gammal klocka på min vägg istället för en modern.


6 kommentarer:

 1. Bette Midler är bra men jag föredrar Rolling Stones. Blir så himla orolig under hennes framträdande, att brösten ska åka ut.

  SvaraRadera
 2. Jag är team Midler just när det gäller den här låten!

  SvaraRadera
 3. Ja, Jag gillar ju STones men Midler alltså.<3 Hon är en stor förebild.

  SvaraRadera
 4. Jag har aldrig hört Stones version utan trodde det var Midlers ;)

  SvaraRadera
 5. Bette Midlers version är riktigt bra. Ett av undantagen, covern är bättre än originalet :)

  SvaraRadera