torsdag 17 augusti 2017

Hett i hyllan #105


Som vanligt så här på torsdagen så är det dags för Hett i hyllan hos Bokföring enligt Monika. Där skall vi dela med oss av de där böckerna som stått och samlat damm i bokhyllan i eviga tider.

Veckans bok blir Skuggsteg av Jens Nordqvist. Det är en politisk thriller som belyser förhållandet mellan öst och väst och även kampen mot terrorismen. Detta efter attentatet 11 september 2001. Boken är i pocket och gavs ut 2010. Tror att jag köpte den några år senare antingen i en reakorg på EKO eller på Myrorna.

Handling:

"Thomas Åkesson bor i Nacka med sin fru Sara och deras dotter Agnes. Sara och Agnes befinner sig just nu i Teheran där Sara ska hjälpa sin bror Reza med att sälja deras föräldrahem.
Så en dag ringer Reza till Thomas och berättar att hans älskade dotter och fru har försvunnit och att de antagligen hålls fångna i ett iranskt fängelse. Dessutom ber han Thomas ta hand om några dokument som han skickat dokument som berättar om olagliga vapenaffärer mellan Iran och västvärlden och där även Sverige spelar en avgörande roll. Det är viktig information som, om den läcker ut, skulle sätta många regeringars trovärdighet på spel.
Fullkomligt lamslagen försöker Thomas förstå sambandet mellan dokumenten och hans fru och dotter. Han inser att dokumenten kan fria hans familj men i fel händer kommer de att bli deras död. Och han upptäcker också att han är en väldigt jagad man." 5 kommentarer:

 1. Jag känner igen boken men har inte läst den

  SvaraRadera
 2. Det var en okänd bok för mig.

  SvaraRadera
 3. Känner inte till den, men den låter ju spännande.

  SvaraRadera
 4. Säger samma som Monika, den låter spännande.

  SvaraRadera
 5. har inte hört talas om den, men den verkar ju aktuell

  SvaraRadera