tisdag 15 augusti 2017

Veckans topplista v. 33 - Svensk feelgood


Då är det åter dags för veckans topplista hos Johannas Deckarhörna. Denna vecka är det Top fem Svensk feelgood

Kan konstatera att jag läser mer utländsk feelgood än svensk. Är även lite osäker på om alla böcker/författare jag kommer att nämna ligger inom den genren. Men här kör vi.

1. Manglade dukar och vikta servetter av Ewa Klingberg. En bok om Felicia som helt plötsligt står som ägare till en äldre hyresfastighet, där hon helt plötsligt måste uppfylla hyresgästernas behov och samtidigt få ordning på sin egen tomma lägenhet. Här har vi mysiga miljöer, antikviteter, kärlek och vänskap. Boken var jättemysig och jag ser fram emot att läsa fortsättningen.

2. Mitt hjärta går på av Christoffer Holst. Berättelsen handlar om Chavve och Pontus, Två killar som bor i Stockholm. Den ena är konditor och den andra lever med sina bleknande skådespelardrömmar. Dessa två får kontakt med varandra via en dejtingapp. En riktigt mysig berättelse. Vill läsa mer av författaren.

3. Delhis vackraste händer är första delen i en serie av Mikael Bergstrand. Dessa böcker handlar om Göran, en medelålders man från Malmö som är frånskild med två vuxna barn. Den andra mannen i boken är Yogi, en helt underbar indisk textilexportör från New Delhi. Dessa två träffas när Göran blir medlurad på en resa till Indien. Uppföljarna heter Dimma över Darjeeling och Gurun i Pomonadalen. De två första böckerna utspelar sig till största delen i Indien, men i sista boken befinner sig Göran och Yogi mest i Sverige. Helt underbart mysiga böcker.

4. Av Karin Brunk Holmqvist har jag läst Kaffe med musik och Surt sa räven om rabarberna. Båda böckerna handlar om lite äldre personer och i båda böckerna kommer personerna från Österlen. Detta är verkligen jättehärliga böcker, med mysiga karaktärer och trevlig handling. Kommer absolut att läsa fler böcker av författarinnan.

5. Som ett brev på posten av Birgitta Bergin. Detta är berättelsen om Elsa och Thore. De är båda 81 år och träffas på en bridgeklubb. Detta mynnar ut i en jättemysig kärlekshistoria mellan dessa två. Men allt är inte frid och fröjd. När deras familjer får reda på deras förhållande så blir det liv i luckan och många galna förvecklingar. Kommer framöver att läsa fortsättningen och vill läsa mer av Bergin.

 


13 kommentarer:

 1. Har läst alla utom den sista. Glömde helt bort Bergstrand till min egen lista :)

  SvaraRadera
 2. Jag tror Mitt hjärta går på måste läsas i september nu alltså :)

  SvaraRadera
 3. De lockar allihop, tack för tipsen!

  SvaraRadera
 4. Mitt hjärta går på var med på många listor i dag, väldigt fin bok tycker jag!

  SvaraRadera
 5. Bergstrand har jag läst. Klingberg och Bergin, Som ett brev på posten står på min TBR - lista

  SvaraRadera
 6. Karin Brunk Holmqvist är jag intresserad av, det verkar vara mysiga böcker :)

  SvaraRadera
 7. Manglade dukar och Bergstrands serie har jag läst och tyckte om båda.

  SvaraRadera
 8. Jag har inte läst någon av böckerna men jag har läst en eller två andra böcker av Karin Brunk Holmqvist. För länge sedan.

  SvaraRadera
 9. Manglade dukar känns som en bok jag måste spana in eftersom alla skriver om den :)

  SvaraRadera
 10. Karin Brunk Holmqvist har jag läst massor av. Minnet är som en sil

  SvaraRadera
 11. Holst bok vill jag läsa nångång :)

  SvaraRadera