söndag 27 augusti 2017

En smakebit på söndag - Coffin Road


Då var det söndag igen. Efter en kul shoppingtripp till Gekås, Ullared så tänker jag nu dela med mig av en smakbit ur boken jag för närvarande läser. Det gör jag hos den norska bloggen Flukten fra virkeligheten.

Boken jag för närvarande läser är Coffin Road av Peter May. Det är den senaste i raden av hans böcker som översatts till svenska. Det är en thriller och den utspelar sig på Yttre Hebriderna. Hans språk drar verkligen in mig i handlingen direkt, så detta blir säkert bra. Min smakbit kommer från början av kapitel 5.

"Den enfiliga vägen från Leverburgh skär rakt igenom bergen på sydkusten innan den når den lilla byn Rodel, där Sankt Clemens kyrka från femtonhundratalet reser sig högt på sin kulle med utsikt över hamnen och sundet. Kyrkan är klädd med byggnadsställningar som skall underlätta restaureringsarbetet. Vi kör förbi den höga stenmuren runt kyrkan, passerar genom grinden och svänger in på en ännu smalare väg som leder brant ner till hamnen, runt och tillbaka."


11 kommentarer:

 1. May borde jag läsa nån gång, mycket roligt man kan hitta i Ullared

  SvaraRadera
 2. Än så länge har jag bara läst Svarthuset, måste ta och läsa mer av honom!

  SvaraRadera
 3. jag ligger efter med Peter May - läsningen. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 4. En författare jag inte läst något av - det kanske blir ändring på det :)
  Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 5. Den här ska läsas snart, tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. Tack för smakbiten. Den här ligger i läshögen.

  SvaraRadera
 7. Läste ut denna i fredags. Tyckte den var lika bra som hans andra böcker :)

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbiten. Gillar ju thrillers och Mays böcker verkar så bra, ändå inte kommit mig för att läsa något av författaren. Bokomslaget lockar verkligen här också. :)

  SvaraRadera
 9. Ullared har vi tänkt oss att besöka snart, har aldrig varit där nämligen. Den boken vill jag läsa. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 10. Jeg har satt Peter May på leselisten, men jeg har ikke fått begynne å lese noen av bøkene hans. Peter James stod også på listen (de skriver samme type bøker) og nå har jeg lest den første hans. Så Peter May får vente litt til :-)
  Ha en riktig fin ny uke!

  SvaraRadera
 11. Tror fortfarande inte att jag har läst något av May, men han finns i boksamlingen...

  SvaraRadera