söndag 13 augusti 2017

Slaget om framtiden


Titel: Slaget om framtiden
Serie: Darc Ages - De mörka tidevarven
Författare: A.R. Yngve
Bokförlag: Wela
Format: E-bok
Utgiven: 2016
Antal sidor: 262(fysisk bok)
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Vill tacka Wela Förlag för boken!

Slaget om framtiden av A.R. Yngve är den tredje boken i serien Darc Ages - De mörka tidevarven. Detta är en serie som utspelar sig 900 år in i framtiden och det utspelar sig framför allt i ett framtida Spanien och Kap Verde. Där vaknar i första boken David Archibald upp, en man som i slutet av 1990-talet fick cancer och blev nedfrusen i väntan på ett botemedel.

Så här står det om handlingen:

"David Archibald blir uppväckt ur en frusen sömn. Han befinner sig 900 år in i framtiden, i en värld ärrad av katastrofer och krig. Civilisationen har dragit sig tillbaka till befästa stadsstater, där feodalherrarna och deras riddare härskar. David finner sitt öde: att rubba denna medeltida framtid i sina grundvalar och starta en ny renässans. Han blir den osannolike hjälten kallad DARC"

---

Så här i sista delen så försöker David Archibald, eller Darc som han kallas att förändra tänkesättet i denna framtid där feodalherrar styr. Det blir en blodig kamp. Tyckte på ett sätt att upplösningen var spännande, men det hände ändå inte lika mycket som kändes intressant. De två första böckerna var helt klart bättre. Såg även att tryckfelsnisse varit framme på något ställe och sådant stör mig alltid lite grann. Men skall jag se till hela serien så var den ändå intressant. Tycker alltid att det är spännande när man i böcker har visioner om hur framtiden kommer att se ut.


Betyg: 3 / 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar