tisdag 8 augusti 2017

Veckans topplista v. 32 - Frankrike


Nu är det dags att lista fem böcker på temat Frankrike i Veckans topplista. Det är Johannas Deckarhörna som dragit igång denna utmaning. Verkligen trevligt. 

Alla böcker jag valt utspelar sig i Frankrike, men inte alla är skrivna av franska författare.

1. Mocka av Tatiana de Rosnay är en otroligt läsvärd och gripande bok om en familj som lever i Paris. I familjen finns två barn. En dag blir pojken i familjen påkörd av en bil på väg hem från skolan. Föraren smiter från platsen och sonen hamnar i koma.

2. Tangodrottningen av Akli Tadjer är en mysig bok som utspelar sig i Paris. Det handlar o Suzanne som hade en mamma som var Tangodrottning. Nu är hon själv vuxen och har en önskan om att själv bli en lysande dansstjärna. Jättemysig berättelse.

3. Spionen av Paulo Coelho är en intressant bok som handlar om den kända Mata Hari. Hon var en stark självständig kvinna som var dansös och underhöll de rika männen. I spåren av första världskrigen så blev hon 1917 gripen, anklagad för spioneri.

4. Spionen av Robert Harris utspelar sig i Paris i slutet av 1800-talet. Den handlar om den kända Dreyfusaffären, där Alfred Dreyfus, en ung armeofficer mot sitt nekande döms för landsföräderi och fängslas på Djävulsön. Detta var på din tid en stor politisk skandal.

5. Presidentens hatt av Antoine Laurain är en underhållande bok som handlar om hur president Francois Mitterands hatt hamnar på villovägar. Den hamnar under bokens gång hos ett antal olika personer och man får följa hur hatten påverkar dem.

 

9 kommentarer:

 1. Tatiana de Rosnay har jag blivit mer och mer nyfiken på.

  SvaraRadera
 2. Tack för bra tips. Mocka har jag också läst och det var en väldigt fint skriven historia, jag tyckte mycket om den.

  SvaraRadera
 3. Många fina böcker här! Tangodrottningen samt En officer och spion står på min vill läsa lista! =)

  SvaraRadera
 4. En officer och spion har jag läst, men kom inte på när jag skrev min lista, konstigt för jag gillade den mycket. Mocka är jag väldigt nyfiken på. Tack för tipsen!

  SvaraRadera
 5. Det hade ju definitivt varit enklare om jag hade kommit på att böckerna kunde utspela sig i Frankrike utan att ha varit franska :) Harris bok är bra!

  SvaraRadera
 6. Harris finns hemma, maken gillar hans böcker men själv har jag inte testat än.

  SvaraRadera
 7. Ingen som jag har läst så tack för lite tips :)

  SvaraRadera
 8. Tangodrottningen hade jag glömt att jag tänkt läsa. tack för påminnelsen! tror att Harris är mycket spännande också

  SvaraRadera
 9. Jag har inte läst någon av dessa men jag har läst någon annan bok av Tatiana de Rosnay som jag gillade.

  SvaraRadera