lördag 26 augusti 2017

Spel


Titel: Spel
Författare: Anna Roos
Bokförlag: Modernista / LB förlag
Format: Inbunden
Tryckt: 2017
Antal sidor: 219
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Tack till Modernista och LB Förlag för boken!

Spel av Anna Roos är en debutbok som ramlade in i min brevlåda för några månader sedan. När jag läste baksidestexten så blev jag helt klart nyfiken, men det dröjde ändå tills nu innan den blev läst.

Så här står det om handlingen:

"Sol lämnar Sverige och svär på att aldrig komma tillbaka. Men när hennes tvillingbror Gustavs kropp hittas i Årstaviken och hans död avskrivs som självmord återvänder hon motvilligt. Med ett fingerat CV får hon anställning vid Handelshögskolans bibliotek. I korridoren träffar hon Erik, studenten som är lite bättre än alla andra och har en likadan tatuering som den hon sett på sin brors döda kropp.
Sol drog nitlotten redan vid födseln. Medan Gustav växte upp på gåslever i deras pappas nya hus på Lidingö blev hon kvar i förorten med sin mentalt instabila mamma. Och om hon har haft svårt att behålla sina jobb, har hennes bror i stället haft problem med vilket han ska välja efter sin examen från Handelshögskolan.
Vad var det egentligen som hände Gustav? Jakten på svar tar Sol djupare in i hans värld. Ur sprickorna i den putsade fasaden börjar mörka sanningar sippra fram. Snart visar det sig att ännu en elev fallit offer för vad tidningarna beskriver som högskolans tuffa karriärshets.
Lek blir till allvar, och Sol dras in i ett spel där bara slumpen avgör vem som är vinnare och vem som är förlorare."


---

Berättelsen i denna bok var intressant och det är ganska bra driv i berättelsen. Att boken handlar om tvillingar som fått växa upp med var sin förälder i olika samhällsklasser gjorde det hela intressant. Mycket av handlingen utspelar sig kring Handelshögskolan i Stockholm, och så är det kasinospel involverade. Jag tyckte att det var ett trevligt koncept. Det märks att författaren är före detta student från Handelshögskolan och att hon arbetat med spelande, eftersom mycket av detta känns väldigt trovärdigt. Men på något vis så tycker jag att det är något som saknas i berättelsen för att den skall engagera mig till hundra procent, och så är det något med flytet i språket som saknas på vissa ställen, vilket gör att jag kan läsa om meningar emellanåt. Gillar absolut att slutet var överraskande så jag tycker ändå att detta är en helt okej debut trots allt.


Betyg: 3,5 / 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar