söndag 23 december 2018

Sista brevet till Sverige


Titel: Sista brevet till Sverige
Serie: Utvandrarsviten
Författare: Vilhelm Moberg
Bokförlag: Bonnier Pocket
Format: Pocket
Utgavs: 2013-01
Antal sidor: 394
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus

Lite trist kändes det allt nu när jag läst ut Sista brevet till Sverige vilken är sista delen i Vilhelm Mobergs fantastiska Utvandrarsvit. 

Så här står det om handlingen:

"I Sista brevet till Sverige avslutar Vilhelm Moberg Utvandrarserien, lika storslaget som han inledde den. Karl Oskar och Kristina är gamla, deras liv börjar ta slut, och de kan se tillbaka på ett hårt men också lyckligt liv tillsammans. Ett liv som på många sätt har blivit bättre för dem och deras familj."

---

I den här fantastiska bokserien så har det varit så spännande att följa Karl Oskar och Kristina ända från början då de fortfarande bodde i Småland och att följa deras resa till Amerika och hur de kom att bosätta sig i detta stora främmande land. Här i sista boken så har det gått många år. Paret har flera barn och de har rotat sig i det nya landet. Vi får här följa dem på vägen mot ålderdomen.

Eftersom alla syskon till min gammelmormor lämnade Sverige för Amerika, så tyckte jag hela denna serie var extra spännande och intressant att läsa. Eftersom Moberg skriver med ett så målande språk och var en så otroligt duktig berättare så kändes allt så verkligt för mig. Tyckte definitivt att sista boken knöt ihop det hela väldigt bra och den bjöd på flera spännande och gripande partier. Har verkligen njutit av att läsa den här bokserien och kan varmt rekommendera alla att göra det.


Betyg: 4,5 / 5

1 kommentar: