söndag 23 december 2018

Skönhet ur askan


Titel: Skönhet ur askan
Författare: Cecilia Samartin
Översättare: Mia Ruthman
Bokförlag: Bazar Förlag
Format: Inbunden
Utgiven: 2018-10
Antal sidor: 287
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus
Tack till Bazar Förlag för boken!

Skönhet ur askan var min första bekantskap med författarinnan Cecilia Samartin, och det var verkligen en trevlig sådan. Fick definitivt mersmak.

Så här står det om handlingen:

"Moldaviens landsbygd. Inesa förbereder sig för sin bröllopsdag och hennes nittonåriga hjärta har aldrig varit lyckligare. Mitt i förberedelserna kidnappas hon och blir brutalt bortrövad från sin älskade familj.
En liten by i Mexiko. Karla, 15 år, tvingas ta hand om sin lillasyster när modern försvinner. Hon förälskar sig i en charmerande man som uppvaktar henne ihärdigt - men hans kärlek har dolda motiv.
Ohio, USA. Lilla Sammy önskar sig rosa tygskor och mat till sin katt. När styvpappan förgriper sig på henne försvarar hon sig - och barndomen får ett abrupt slut. 
Tre ensamma och rädda flickor vars liv strålar samman i Las Vegas, staden som aldrig sover, där de kastats in i en mörk och ohygglig värld. Nära den absoluta botten finner de varandra och stärkta av varandra och sin vänskap bestämmer de sig för att fly. Tillsammans påbörjar de resan mot friheten."

---

Efter att ha läst den här boken så kände jag att det både är en gripande, spännande och samtidigt viktig bok att läsa. Det som händer de tre flickorna är sådant som händer alldeles för ofta i vår värld. Barn blir bortrövade, övergivna och utnyttjade på alla möjliga sätt. Därför tycker jag att böcker som belyser dessa ämnen är oerhört viktiga. Vi måste få upp ögonen ännu mer för dessa hemskheter och fler måste agera.

Tycker att författaren berättar flickornas berättelse på ett alldeles fantastiskt sätt. Man blir verkligen berörd. Har ni inte läst den så gör det. Efter denna bok blev jag jättesugen på att läsa fler böcker av författaren. Kommer nog göra det inom en inte allt för avlägsen framtid.


Betyg: 4 / 5

1 kommentar: