lördag 29 december 2018

Vaxade juveler och brända hjärtan


Titel: Vaxade juveler och brända hjärtan
Serie: Huskvarna-serien #3
Författare: Ewa Klingberg
Bokförlag: Historiska Media
Format: Inbunden
Utgiven: 2018-10
Antal sidor: 344
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus
Tack till Historiska Media för boken!

Vaxade juveler och brända hjärtan är den tredje fristående boken i Ewa Klingbergs Huskvarna-serie. Hade höga förväntningar eftersom jag gillade de två tidigare böckerna och jag blev verkligen inte besviken.

Så här står det om handlingen:

"Marika försöker febrilt få in lite jul i sin hyresstuga. Den nyinköpta adventsljusstaken sprider ett stämningsfullt ljus men pepparkakorna bränns i ugnen och  huvudet är fullt av tankar. 
Gjorde hon rätt som lämnade dottern och kärleken bakom sig? Och hur trivs hon egentligen med det nya livet, djupt inne i de småländska skogarna?  En dag blir Marika bjuden på middag, vilket oväntat leder henne tillbaka i tiden, till 1800-talet och till en flicka som kämpar för att rädda sin familj från fattighuset."

---

Denna boken liksom de tidigare i serien har två olika spår. I denna bok handlar det om Marika, en kvinna som i sitt yrke rest jorden runt men nu kommit hem till Sverige, mer bestämt till en stuga i de småländska skogarna. Tiden är kring jul. Den andra storyn handlar om den unga Karolina som lever på 1800-talet. När hennes far plötsligt avlider försöker hon rädda faderns företag och rädda mor och syster från fattigdom.

Även detta är en feelgood-roman, men denna har lite mörkare undertoner. Här hittar vi inslag som dåliga familjerelationer, fattigdom och misshandel. Mörkt men samtidigt väldigt intressant. Dessa två berättelser passade mig alldeles utmärkt och jag gillar både händelserna och karaktärerna. Tycker otroligt mycket om att Klingberg varvar nutid med historia. En otroligt läsvärd och intressant bok som jag verkligen rekommenderar. 


Betyg: 5 / 5

2 kommentarer: