söndag 29 december 2019

En bur av guld


Titel: En bur av guld
Författare: Camilla Läckberg
Bokförlag: Forum
Format: Inbunden
Utgiven: 2019-04
Antal sidor: 370
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus

Har ju lästa alla böcker i Camilla Läckbergs Fjällbacka-serie och gillat dem. Har tyckt att författarinnan utvecklats och de sista böckerna i serien har varit superbra. Så klart blev jag nyfiken när jag hörde att denna bok skulle komma, så jag beställde ett signerat ex. En bur av guld är dock något helt nytt. Väldigt olik hennes tidigare böcker.

Så här står det om handlingen:

"På ytan verkar Faye ha allt. En perfekt make. En vacker dotter. En lyxig lägenhet i den finaste delen av Stockholm. Men mörka minnen från uppväxten i Fjällbacka jagar henne och hon känner sig alltmer som en fånge i en gyllene bur. En gång var hon en stark kvinna med ambitioner, men för Jacks skull har hon gett upp allt. När han sviker henne raseras hela Fayes värld. Plötsligt har hon ingenting alls. Först står hon handfallen, men sedan bestämmer hon sig för att ge igen och börjar planera en gruvlig hämnd."

---

Som jag skrev ovan så är detta en bok som inte alls liknar Läckbergs tidigare serie. Här handlar det om en kvinna som ger upp både sin handelsutbildning och sina karriärmöjligheter för att hennes man skall få framgång i affärslivet, för att senare upptäcka att hon blir sviken. Den här boken utspelar sig i en lyxigare miljö än tidigare böcker, den är lite sexigare och mycket tuffare kan jag tycka. Det är intressant att se hur huvudpersonen ändrar sin attityd och sitt sätt att vara under bokens gång. Förvisso händer vissa saker lite för lätt och fort, men klart läsvärd ändå. Sen får vi inte glömma att här finns vissa hemligheter från det förflutna som nystas upp allt eftersom. 
   Det är bra driv i storyn och de korta kapitlen gör att man fort sveper igenom boken. 


Betyg: 4 / 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar