torsdag 26 december 2019

Hett i hyllan #228


Då är det dags för en ny Hett i hyllan och det är som vanligt Bokföring enligt Monika som håller i trådarna. Här skall vi visa upp de där böckerna som stått och samlat damm i hyllorna i eviga tider.

Dagens bok heter Något du inte vet att jag vet av Birgitta Bergin. Boken är i pocket och jag köpte den 2017 då den gavs ut. Jag hade läst föregångaren Som ett brev på posten, som jag gillade jättemycket och trodde väl att jag skulle läsa denna nästan direkt, men den står där oläst fortfarande.

Så här står det om handlingen:

"Ett år har gått sedan den stora förlovningsfesten. Elsa och Thore, 82 år, är nu lyckligt gifta och det är dags att återvända hem från Kanarieöarna. De bjuder ut sina familjer till en helg i skärgården, och när alla släktingar dyker upp vibrerar luften av anspänning.

Under året som gått sedan Elsa och Thore skickade ut sina hårda men rättvisa brev, har flera av släktingarna rannsakat sig själva. Men allt är inte frid och fröjd nya hemligheter har staplats på varandra, saker har iakttagits och värderingar har ställts på sin spets. Allting kulminerar i en absurd helg på skärgårdsön."
4 kommentarer:

 1. Har läst ganska många av Bergins böcker men inte just den där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har bara läst en av henne tidigare, men den var mysig.

   Radera
 2. Jag har sett hennes namn väldigt mycket i flödena på sistone men aldrig läst henne själv.

  SvaraRadera
 3. Har hört mycket om hennes böcker, men har inte läst något.

  SvaraRadera