söndag 29 december 2019

Pachinko


Titel: Pachinko
Författare: Min Jin Lee
Översättare: Sofia Scheutz
Bokförlag: Polaris
Format: Inbunden
Utgiven: 2018-09
Antal sidor: 526
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus

Hörde talas om Pachinko av Min Jin Lee när den nominerades till Årets Bok 2019. Tyckte att den verkade så intressant så jag ville absolut läsa den. Bokförlaget Polaris var så snälla och skickade den till mig.

Så här står det om handlingen:

"I en liten fiskeby i Yeongdo, Korea föds 1911 Sunja, den efterlängtade dottern till fattiga men stolta föräldrar. Men när Sunja blir gravid med en gift yakuza hotar hela familjens tillvaro att falla samman. När Isak, en kristen tuberkulosdrabbad präst, ber om Sunjas hand uppenbarar sig en lösning ett nytt liv i Japan som hans hustru. I ett främmande land där hon inte känner någon och inte pratar språket måste hon finna styrkan att skapa sig ett nytt hem, och göra de uppoffringar som krävs för att överleva."

---

Detta är en lite tjockare bok på 526 sidor. Så klart skrämmer alltid tjockleken, men i det här fallet behövde jag inte alls vara orolig. Man drogs fort in i storyn och sidorna bara flög fram.
   Det här är en släkthistoia som handlar om några koreanska familjer. Boken sträcker sig från 1911 fram till 1989. Det är en fin, intressant och emellanåt tung berättelse där vi får följa dessa koreaner i Japan och då speciellt huvudkaraktären Sunja som ganska tidigt i boken blir gravid. Boken beskriver den frostiga relationen mellan Korea och  Japan genom åren och hur japanerna ofta såg ner på koreanerna. Verkligen en läsvärd berättelse som jag varmt rekommenderar.


Betyg:  5 / 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar