söndag 29 december 2019

En kvinnas övertygelse


Titel: En kvinnas övertygelse
Författare: Meg Wolitzer
Översättare: Thomas Andersson
Bokförlag: Bookmark
Format: Inbunden
Utgiven: 2018-10

Antal sidor: 485
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus

En kvinnas övertygelse av Meg Wolitzer såg jag på nätet och eftersom jag förstod att det var feministisk litteratur så kändes den intressant.

Så här står det om handlingen:

"Att beundras av någon vi själva ser upp till är inte det vad vi alla längtar efter? Att personligen lyftas till skyarna och pekas ut som oersättliga? Speciellt om det leder till att vi får tillträde till en helt ny och spännande värld  
När den nyblivna collegestudenten Greer Kadetsky hör den karismatiska Faith Frank tala för första gången tänds en dröm i henne som hon inte ens visste att hon bar på. Faith är en välkänd feministisk ikon och Greers syn på sin egen framtid får plötsligt helt nya dimensioner. Föga anar hon vad de nya vägarna kommer att bjuda på för överraskningar, och hur det kommer att förändra hennes egen bild av sig själv."

---

Detta var verkligen en intressant bok. Här får man följa Greer från barndomen, genom utbildningsår och upp i vuxenliv. Hon berättar om händelser under barndomsåren som format henne, hon berättar om grannpojken som blir hennes kärlek och om händelser på college och ute i arbetslivet. Vi får även berättelser från den välkända feministen Faith som är mycket äldre och mer erfaren. Dessa två kvinnors berättelser känns oerhört intressanta och vissa saker i boken är tänkvärda. Det är inte en bok som är snabbläst, men den är så intressant så man vill inte sluta läsa. Kan verkligen rekommendera boken om ämnet känns intressant.


Betyg: 4 / 5
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar